1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Vali Esen Çayeli'nde konuştu
Vali Esen Çayeli'nde konuştu

Vali Esen Çayeli'nde konuştu

Rize Valisi Kasım Esen Çayeli ilçesinde gerçekleştirilen eğitim kurultayında eğitimcilere taş çıkartacak açıklamaları ile göz doldurdu.

A+A-

Bengü BİTİŞ - Çayeli ilçesinde gerçekleştirilen Kurultaya Vali Esen’le birlikte Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Çayeli Eğitim Fakültesi Dekanı Mehmet Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Topaloğlu öğretim görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Beşikten mezara kadar eğitim anlayışının yaşamın her noktasına aktarılması gerektiğini vurgulayan Esen, kurultayda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Eğitim kalitesi yükseldikçe ve herkes işini doğru yaptıkça, ülkemizde hiçbir sorun kalmayacaktır düşüncesindeyim. Devletin işleyişi kötü gidebilir, siz bazı uygulamaları yanlış bulabilirsiniz, ancak bunları kahve köşelerinde okey taşları arasında gidereceğinizi sanıyorsanız, işte orda büyük bir yanlış vardır. Çocuğunuzun eğitimli olmasını isteyebilirsiniz, saygınlık kazanmasını isteyebilirsiniz, toplum içinde yer edinebilmesini isteyebilirsiniz; ancak bunlar için, ben ne yapıyorum sorusunu samimi şekilde kendinize yöneltmesini de bilmeniz gerekmektedir. Eleştirmek ve yermek, en kolay iştir. Ancak değiştirme noktasında bir çaba sarf etmiyorsanız, sizinde o eleştirdiklerinizden hiçbir farkınız kalmaz. O halde eleştirirken “ben ne yapıyorum” diye sorabilmek lazımdır. Biz eğitimli, düşünebilen, düşündüğünü uygulayabilen bir anlayış istiyoruz. Peki, bu sadece okullarda elde edilebilinir mi? Hayır? Peki, bu durumda ne yapılmalıdır. Eğitim her alana yaygınlaştırılmalıdır. Eve, kahveye, pastaneye, hastaneye… Kısacası yaşamın her noktasına. İşte bunu başardığımız noktada Türkiye istediği seviyeye gelecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız