1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Vali Esen kahvehanede!
Vali Esen kahvehanede!

Vali Esen kahvehanede!

Kahvehanelerde proje kapsamında denetimlere katılan Rize Valisi Kasım Esen, 10 dakikalık eğitimin ardından vatandaşlarla oyun oynadı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize Valisi Kasım Esen, Rize Valiliği tarafından Ömür Boyu Eğitim Projesi kapsamında uygulamaya konulan kahvehane eğitim programını yerinde denetledi. Esen, 10 dakikalık eğitimin ardından vatandaşlarla oyun oynadı.
Rize Valisi Kasım Esen, proje kapsamında günde 10 dakika eğitim verilen Erzurumlular Lokali'ndeki eğitim çalışmasını yerinde denetledi. Dün gece lokale giden Kasım Esen eğitim programına katıldı. Program kapsamında Rize Müftülüğü görevlilerinden İsmail Çakır da 10 dakika süren bir vaaz yaptı. Okey ve çeşitli kart oyunları oynayan vatandaşlar oyunlarına ara vererek vaazı dinledi. Vaazın ardından Rize Valisi Kasım Esen bir konuşma yaparak oyuna ayrılan vaktin çocuklara ve aileye ayrılması gerektiğine
dikkat çekerek, "Biz çocuklarımızı yeterince sevmiyoruz. Sevsek kendimiz kahvehanelerde çocuklarımız evlerde anneleri ile beraber kaderleri ile baş başa bırakılmaz. Sevginin harekete dönüşmesi lazım. Sevginin harekete dönüşmesi için kahvehanelerde ayırdığınız vaktin onda birini çocuklarınıza ayırın. Erkek çocuklar babalarını örnek alıyor. Çocuk diyor ki benim babam kahvehaneye gidiyor. Ama babada eve geliyor, oğlum ödevini yaptın mı, dersine çalıştın mı, bu zayıf niye diye soruyor."

Rize Valisi Kasım Esen konuşmasının ardından kahvehanede vatandaşlarla kaynaşmak için 66 ismi verilen kart oyunu oynadı. Oyunda iyi olduğunu belirten Esen, 66'nın zeka oyunu olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum