1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Vali Esen'den Pazar'a destek
Vali Esen'den Pazar'a destek

Vali Esen'den Pazar'a destek

Ak Parti Pazar İlçe Teşkilatı'nı makamında kabul eden Rize Valisi Kasım Esen, yatırımların takipçisi olduğunu belirterek destek sözü verdi.

A+A-

Ak Parti Pazar İlçe Başkanı Dr. Ahmet Basa İl Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Büyükyazıcı ve medyadan sorumlu başkan yardımcısı Abdullah Uzun bugün Rize Valisi Kasım Esen’i makamında ziyaret ederek ilçeye yapılacak yatırımlarla ilgili destek sözü aldılar.
Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Basa, Karadeniz bölgesinde TOKİ tarafından inşa edilecek olan beş yıldızlı otellerden birinin Pazar’da yapılması gerektiğini belirterek, “Özellikle turizm potansiyeli yüksek Ayder ile bölgedeki ilçelerin merkezi konumunda bulunan Pazar’a bu otellerden en az bir tanesinin yapılması zorunluluk arz ediyor. Yerimiz şu anda hazırdır.” Diye konuştu.
 
Rize Valisi Kasım Esen ise TOKİ tarafından yaptırılması gündeme gelen otelin Rize merkezde inşa edilmesi yönünde karar alındığını belirterek, “Ancak madem ki Pazar ilçemizde yer hazır ve belirtildiği gibi bu bölge turizme yönelik bir merkez durumunda bulunuyor, o zaman Ayder’de özel bir kuruluş tarafından yapılacak olan otelin bu alana kaydırılması için çalışma yapacağız.” Dedi
Hamidiye bölgesinde Orman İşletmesi alanının Ardeşen, Pazar Hemşin ve Çamlıhemşin için pilot yer olacağını söyleyen Rize Valisi Kasım Esen “Polis Eğitim merkezi için Pazar Kaymakamlığı’ndan gelen yazıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderdim. Polis Okulu Rize’de yapılacak. Ancak eğitim merkezi için Pazar’daki yerin incelemesini yapacağız. Pazar Lisesi’nin yapılması için Toki ve Telekom’la temaslarda bulunuyoruz. Yüksek okul için yurt yapılması işini Pazarlı iş adamalarımızla görüşeceğim. Siz de bu konuda yardımcı olun. Ben Pazar’da işsizlere istihdam açısından Turizm Yüksek okulu açılmasından yanayım. Bu konuda sizin bahsettiğiniz Anadolu Lisesi’nin olduğu yerde inceleme yapacağız. Bir de Pazar’da hayırsever bir vatandaşımızın 70 dönüm arazisini devlete bağışlayacağı duyumunu aldık. Pazar için çok büyük bir kazanım olacak bu yerin takipçisiyiz. Ben Kaymakamlıkça düzenlenecek programla yatırımların yapılacağı alanları tek tek gezeceğim. Pazar’a ayrıca benim bir spor okulu sözüm var. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum