1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Vali Esen'den trafik açıklaması
Vali Esen'den trafik açıklaması

Vali Esen'den trafik açıklaması

Rize Valisi Kasım Esen, ildeki trafik yoğunluğuyla ilgili basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada vatandaşlardan destek istedi.

A+A-

Rize Valisi Kasım Esen, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "İlimizin trafik düzen ve güvenliğini en üst seviyede sağlamayı, kazaları ise en alt seviyeye indirmeyi hedeflemekteyiz. İl Emniyet Müdürlüğümüzce; mevcut İl Trafik Komisyon Kararları doğrultusunda, şehrimizin ana caddeleri ve ara sokaklarında park yasağı uygulaması başlatarak gerekli trafik tedbirlerini almakla beraber, bu uygulamada bizlere yardımcı olunması açısından, sürücü ve yayalarımızın, il merkezinde ana caddelerde ve ara sokaklarda trafik yoğunluğu oluşmaması için daha duyarlı olması, özellikle park yasağı konusunda trafik kurallarına riayet edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle; araç sürücülerinin, şehir merkezindeki trafiği aksatmamaları açısından, araçlarını cadde üzerine geçici park etmeleri yerine, Cumhuriyet Meydanı, Sahil Cami arkası ve Dolgu Sahasında mevcut Belediye açık oto parklarına bırakmaları, İl merkezinde oluşabilecek park sorununun çözümüne yardımcı olacaktır. 30.07.2007 tarihi itibariyle ilimizde 36 bin 449 araç bulunmakta olup, Karadeniz Sahil yolu yapım çalışmalarının İlimiz Şehir Merkezi Çaykur Kavşağı ve Kumuşoğlu Petrol arasında kalan kısmın yol yapım çalışmaları başladığından bu kısımda trafik akışının çift yönlü olarak Atatürk caddesinden sağlandığı, ayrıca cadde ve sokaklarda doğalgaz çalışmalarının devam etmesi nedeni ile şehir merkezinde trafik yoğunluğu oluşmaktadır. Vatandaşlarımızın, araçlarını Atatürk, Cumhuriyet ve diğer Caddeler üzerinde zorunlu ve acil haller dışında çok kısa süreli olmak kaydı ile araçlarının dörtlü flâşörlerini yakarak, trafik akışını engellemeyecek şekilde park etmelerine, İl Trafik Komisyon Kararları gereğince 20 dakika süre ile müsaade edilmektedir. Aksi halde hareket eden sürücülerimize, Karayolları Trafik Kanununun 61.maddesine istinaden 52.00 YTL para cezası uygulanmaktadır. 2006 yılı Temmuz ayı itibari ile 13 bin 632 araç kontrol edilmiş 6 bin 302 adet cezai işlem uygulanmış iken, 2007 yılı Temmuz ayı itibari ise bu sayı 14 bin 965 araç kontrolü ve 8 bin 130 adet cezai işlem uygulamasına tekamül etmiştir. 2007 yılı Şubat-Temmuz ayları arasında yapılan uygulamalarımız esnasında bin 703 araç hatalı park nedeni ile otoparka çekilmiştir. Unutmayalım ki trafik sorununu çözmek bizlerin asli görevi olduğu kadar değerli vatandaşlarımızın da görevidir. Trafik kurallarına daha içtenlikle riayet edilmesi en büyük temennimizdir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız