1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Vali Hopa'da balıkçıları dinledi
Vali Hopa'da balıkçıları dinledi

Vali Hopa'da balıkçıları dinledi

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Hopa Öğretmenevi'nde balıkçıların sorunlarını ve çözüm önerilerini kapsayan bir toplantı yaptı.

A+A-

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Hopa'da balıkçıların sorunlarını dinledi.
Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Hopa'da balıkçıların sorunlarını ve çözüm önerilerini kapsayan bir toplantı yaptı. Hopa Öğretmen evinde yapılan toplantıya, Hopa Kaymakam vekili ve Borçka Kaymakamı Hüseyin Gökdemir, Artvin İl Tarım Müdürü Mustafa Duman ile Hopa ve Arhavi'de balıkçık yapan sektör elemanları katıldı.
Artvin'de balıkçılık yapan 202 adet ruhsatlı tekne olduğunu belirten Tarım İl Müdürü Mustafa Duman,:” 202 ruhsatlı teknenin 83'ü Arhavi'de, 119'u Hopa'da bulunuyor. Bu sektörde, 250 kişi Arhavi'de 860 kişi de Hopa 'da olmak üzere toplam bin110 gerçek kişi bu işle iştigal ediyor. Birisi Arhavi'de 2'si Hopa'da olmak üzere 3 balıkçı barınağımız var. 2006 avlanma sezonunda 282 bin kilo. Hamsi başta olmak üzere, toplam 568 bin 250 kilo. su ürünleri elde edilmiştir.”dedi.

Av yasaklarına da değinen Duman;” 15 Nisan–31 Ağustos tarihleri arasında gırgır avcılığı yasaktır. Orkinos avcılığında kullanılan gırgır ağları hariç, derinliği 90 kulaçtan daha fazla gırgır ağlarının kullanımı yasaktır. Gırgır ağları ile 10 kulaç(18 metre) derinlikten daha sığ sularda avcılık yapılması da yasaktır” şeklinde konuştu.
Toplantı sonunda bir açıklama yapan Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, “Bizim arzumuz, isteğimiz, her sorununuzu bizim çözüp çözemeyeceğimizi düşünmeden kaymakamlığımıza, Valiliğimize aktarmanızdır. Elimizden gelirse çözeriz, çözemezsek çözmek için gayret gösteririz. Ama siz bizden haberdar olursunuz, biz de sizden haberdar oluruz bu çok önemlidir. Burada dile getirilenlerin, sorunların bir tanesini dahi neticelendirsek, o da Hopa'mız ve sizler için iyi olacaktır, diye düşünüyorum” dedi.
Toplantıda balıkçıların sorunları da dinlenerek not alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum