
Vali internetten canlı bağlandı
Rize Valisi Kasım Esen, Çayeli İlçesi 9 Mart İlköğretim Okulu’nun düzenlediği Meclis Toplantısı’na makamından internet aracılığı ile canlı olarak katıldı.
MUSTAFA BAYRAK
Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulu’nda düzenlenen İnsan Hakları konulu Öğrenci Meclisi Toplantısını internet arıcılığı ile makamından canlı olarak izleyen Rize Valisi Kasım Esen toplantı bitiminde öğrencilere canlı olarak seslendi. İnternet aracılığı ile kurulan sistemde öğrenciler de Rize Valisi Kasım Esen’i görüp dinleyebildi.
Esen konuşmasında bu sistemi geleceğin demokrasisinin provası olarak nitelendirip, “Geleceğin demokrasisini kuran siz çocuklarımızı gençlerimizi saygıyla selamlıyorum. Bu yaptığınız iş Türkiye Cumhuriyeti Devletinde belki de 20 sene sonra 50 sene sonra uygulanacak demokrasinin provaları ve öncü hareketleridir. 50 sene sonrasını görüp ona göre nesil yetiştirmeyen ulusların çocukları gelecekte söz sahibi olamazlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan öğrenci meclislerinin insan hakları konusunda bizim büyüklerimize taş çıkartırcasına bilinçli olduklarını ve millete umut verdiklerini görüyorum.” Şeklinde konuştu. Esen konuşmasının ardından öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları cevapladı.
HABERE YORUM KAT