1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Vali Kalkan, Hopa'da Kur'an hediye etti
Vali Kalkan, Hopa'da Kur'an hediye etti

Vali Kalkan, Hopa'da Kur'an hediye etti

Artvin Hayrat Vakfı 'Kutlu Doğum Haftası'nda Artvin Merkez ve ilçelerinde 1721 adet kuranı kerim hediye etti. Hopa'daki törene vali de katıldı.

A+A-

Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında Artvin Hayrat Vakfı Kuran-i Kerim dersini seçen bütün öğrencilere Kuran-i Kerim ve Elifba hediye etti.

kuran3.jpg

Hayrat Vakfı İl temsilcisi Gürsel Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hazreti peygamberin ahlakı kuran ahlakı olması cihetiyle kutlu doğum da en güzel hediyenin Kuran-i Kerim olacağı düşüncesiyle böyle bir çalışma başlattık. Ortaöğretim ve liselerde Kuran-i Kerim seçmeli ders olması ile birlikte Hayrat Vakfı Artvin İl Temsilciliği olarak kutlu doğum haftasında Artvinli öğrencilerimizi Kuran’a gösterdikleri ilgiden dolayı ödüllendirmek istedik. Teşvik etmek gayesiyle il genelinde bu dersi seçen öğrencilere Kuran-ı Kerim ve Elifba hediye etme kampanyası başlattık. Artvin genelinde bu kampanya çerçevesinde 55 okulda 690 kız öğrencimize pembe özel ‘benim kuranım’ 827 erkek öğrencimize de mavi kapak tasarımıyla özel olarak hazırlanmış Kuran-i Kerim ve aynı şekilde Elifba hediye ettik. Her okulda Kuran dersine giren öğretmenlerimize de toplam 55, okul idarecilerine 110, milli eğitim şube müdürlerimize 17, Karadeniz Bölgesi hafızlık ve ezan okuma yarışmasına katılan öğrencilerimize 22 olmak üzere toplam 1721 Kuran-i Kerim hediye ettik. Ayrıca bu yıl eğitim hayatına başlayan Hopa, Ardanuç ve Murgul İmam Hatip Liselerinin öğrencilerinin tümüne de aynı Kuran-ı Kerimler hediye edildi.” dedi.

kuran1.jpg

Hopa İmam Hatip Lisesinde düzenlenen organizasyona Artvin Valisi Necmettin Kalkan, İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İlçe Müftüsü Selami Aydın, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Hayrat Vakfı il temsilcileri katıldı.

kuran2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız