1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. VALİ KALKAN KAYAK PİSTİNE ÇIKTI
VALİ KALKAN KAYAK PİSTİNE ÇIKTI

VALİ KALKAN KAYAK PİSTİNE ÇIKTI

Artvin Valisi Necmettin Kalkan Atabarı Kayak Merkezi’nin kayak pistine çıktı ve ilk ciddi kayak deneyimini yaşadı.

A+A-

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, basın mensupları ile yaptığı kahvaltılı toplantı sonrasında kayak yaptı.

Artvin’in Kafkasör Mersivan Mevkii’nde bulunan Atabarı Kayak Merkezi’ndeki Beykonoğı’nda basın mensupları ile bir araya geldikten sonra Vali Necmettin Kalkan, kayak malzemelerini giyerek kayak yaptı.

valikalkankayak1.jpg

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olmaya aday Atabarı Kayak Merkezi’nin kayak pistine çıkan Vali Kalkan, Türkiye’de bir çok kayak pistine gittiğini, birçok kayak otoritesi ile görüştüğünü belirterek Türkiye’nin en önemli kayak pistlerinden birinin Artvin’de olduğunu dile getirdi.

valikalkankayak.jpg

Vali Necmettin Kalkan, Artvin dört mevsim turizme uygun illerden biri olduğunu belirterek “Artvin hem yaylalarıyla hem milli parklarıyla Antalya’dan sonra en zengin illerimizden bir tanesi” dedi.

Kayak tesislerinde geçmişte yapılmış bir telesiyej bulunduğunu kaydeden Kalkan “Şimdi Kayak Federasyonu’nun yapmakta olduğu ikinci bir telesiyej var. 2012 yılı içerisinde bu yaz bu telesiyej bitirilmesi çalışmaları sağlanmış olacak. Bölgenin en büyük sorunu olan enerji sorununda bu yıl içerisinde halletmiş olmayı umuyoruz. Çünkü şu an jeneratörle faaliyet gösteriyor. Hafta sonları gerek Artvin’den gerekse Artvin dışından kayak severler bölgeye geliyor. Enerji sorunu çözüldüğü takdirde inanıyorum ki burası Doğu Anadolu Bölgesi’nde Karadeniz’de bölgemizin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelecek” diye konuştu.

Yaklaşık 15 yıl önce kayak malzemeleri ile kayak yapmayı denediğini hatırlatan Vali Kalkan ancak ilk ciddi deneyimini Artvin’de yaptığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız