1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Vali Kasım Esen Hemşin'de
Vali Kasım Esen Hemşin'de

Vali Kasım Esen Hemşin'de

Rize Valisi Kasım Esen, Hemşin ilçesinde bir dizi incelemeler yaparak yatırımlar hakkında görüş alış verişlerinde bulundu.

A+A-

Zafer PEHLİVAN
Rize Valisi Kasım Esen, başarılı çalışma yapılabildiği takdirde dezavantaj gibi görünen şeyleri avantaja çevirip, yörenin kalkınmasını sağlayabileceklerini söyledi.
Hemşin ilçesini ziyaret eden Vali Esen'e, Kaymakam Yılmaz Kurt tarafından ilçenin sorunları ve çalışmalar hakkında brifing verildi. Daha sonra Belediye Başkanı Başar Cumbur'u ziyaret eden Esen, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Hemşin Belediyesi Kültür Salonunda ilçedeki kamu görevlileri ve muhtarlarla toplantı yapan Vali Esen, yörenin içinde bulunduğu imkansızlıkların farkında olduğunu belirterek, ''Ancak istenirse bütün olumsuzluklar olumlu sonuçlara çevrilebilir. Yörenin kalkınması için en büyük şans, bozulmamış doğası ve hala yaşayan kültürüdür'' dedi.

Hemşin'de organik tarım ve ekoturizme büyük önem verdiklerini ifade eden Esen, tarihi turizm yollarını aslına uygun olarak gün yüzüne çıkarıp ekoturizme açarak yeniden canlandıracaklarını, bu nedenle yöresel dokuyu ve kültürü korumak ve canlandırmak için çalışılması gerektiğini kaydetti.

Esen, geçen yaz Hemşin'de yapılan DASK DOGAY fotoğraf yarışması etkinliğinden olumlu sonuçlar elde edildiğini dile getirerek, şunları söyledi:
''Daha şimdiden 15-16 aile yaz tatilini burada geçirmek istediğini bildirdi. Bu nedenle Hemşin'de pansiyonculuğun canlandırılması için mali kaynak sağlanması konusunda talimat verdim. Eğer başarılı çalışma yapabilirsek bize dezavantaj gibi gelen şeyleri avantaja çevirebilir, yöremizin kalkınmasını sağlayabiliriz. Yeter ki üzerimizdeki ataleti atalım ve azimle, gayretle çalışalım. Bunun için laf değil, iş üretmeliyiz. İş üretenin siyasi farklılıklarla işi olmaz. Gayemiz ve sorumluluğumuz memleketi kalkındırmaktır.''

Belediye Başkanı Cumbur ise en büyük yanlışın ''bir şey olmaz'' demek olduğunu belirterek, ''Fakat görüyoruz ki bu düşünceyi kırınca bir şeyler olabiliyor. Yeter ki bir araya gelip birlikte bir şeyler yapmaya çalışalım'' dedi. Hemşin'de bu yıl uluslararası halk oyunları yarışması yapmayı planladıklarını ifade eden Cumbur, ''Yakaladığımız ivmeyi kaybetmememiz gerekiyor. Kültürümüze, yöresel değerlerimize sahip çıkarak onları herkese tanıtmalıyız. Buraya insanlar, yöresel değerlerimizi görmek için gelecektir. Bunun için kültürel değerlerimize sahip çıkmalıyız'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum