1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Vali Okutan, okutuyor!
Vali Okutan, okutuyor!

Vali Okutan, okutuyor!

Trabzon'daki tüm okullarda 'Okuma Saati' uygulaması başlatan Vali Nuri Okutan yeni bir genelge daha yayınladı...

A+A-

Trabzon'daki tüm okullarda 'Okuma Saati' uygulaması başlatan Vali Nuri Okutan, şimdi de yayınladığı genelge ile 'Okuma Saatleri'nin tüm kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmasını istedi.
Eğitim alanında başarılı çalışmalara imza atan Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon'a geldiği ilk dönemde okullarda 'Okuma Saati' uygulamasını başlatmış ve bu uygulama kısa sürede olumlu sonuçlar vermişti. "Okuyan" bir Trabzon isteğini her fırsatta yineleyen Vali Okutan, 'Okuma Saati' uygulamasını Trabzon'un geneline yayma yönünde önemli bir adım atarak bir genelge yayımladı. Yayımlanan genelge ile 'Okuma Saatleri'nin kamu kurum ve kuruluşlarında da uygulanmasını istedi.
Trabzon Valisi Nuri Okutan, okuma alışkanlığını geliştirmek, iş verimliliğini artırmak vatandaşlarla olan ilişkilerde sorunların kısa sürede çözülmesini sağlamak, vatan ve millet sevgisini pekiştirmek, özverili çalışma alışkanlığını kazanmak, huzurlu çalışma ortamı hazırlamak ve ruh dinginliğini sağlamak, ileri görüş yeteneği ve yeni bakış açısı ve vizyon kazandırmak için, kamu kurum ve kuruluşlarında 'Okuma Saati'nin uygulanmasını istedi.
Trabzon'un kültürel ve sanatsal ciddi bir derinliğe sahip olduğunu belirten Vali Nuri Okutan, bu derinliğin ve birikimin tekrar gün yüzüne çıkarılarak gelişmenin sağlanması ve gelecek nesillere güzel örnek olunması gerektiğini söyledi. Vali Okutan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların mesai saatinden sonrada ailelerinin yanında kitap okumak suretiyle eş ve çocuklarını da okumaya teşvik edeceğini belirtti.
Vali Nuri Okutan'ın yayımladığı genelgede her gün vilayet binasında saat: 13.00 ve 13.20 arasında okuma saati uygulamasının başlatılmasının uygun görüldüğü, vilayet binası dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında, okuma saatinin kurum amirlerince belirleneceği belirtildi.
Genelgede kamu kurum ve kuruluşlarının bu maksatla bünyelerinde kitaplık oluşturulması ve personelin istifadesine sunulması, bu kurum ve kuruluşlardan hizmet almak için gelen vatandaşlarımızın da okuma saati uygulamasına kitap verilerek dahil edilmesi istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız