1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Vali yazıcı kimsesiz çocukları yalnız bırakmadı
Vali yazıcı kimsesiz çocukları yalnız bırakmadı

Vali yazıcı kimsesiz çocukları yalnız bırakmadı

Vali Ersin Yazıcı, çocuk evlerinde kalan öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi.

A+A-

Vali Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı’nın ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar için yarıyıl tatili öncesi özel bir program düzenlendi.

Programa Rize Milletvekili Hasan Karal, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Genel Meclis Üyesi Zeynep Akyıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli de katıldı.

val2.20150117183913.jpg

Yapılan kahvaltının ardından açıklamada bulunan Vali Yazıcı  "Gerçekten çocuklarımız bizlerin en değerli varlıklarıdır. Çocuk umuttur, sevgidir, ülkenin geleceğidir. Sizlerin başarısıyla gurur duyuyoruz. Bizler, her zaman sizlerin yanındayız ve destek olmaya devam edeceğiz. Hep beraber olmak için böyle bir programı düzenledik. Kahvaltı sofrasını çocuk evlerindeki çocuklarla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıl içerisinde belli aralıklarla çocuklarımız için bir araya gelme geleneğimizi devam ettireceğiz” dedi.

val1.20150117183934.jpg

Çocukların çocuk evlerinde aile ortamını yaşadıklarını ifade eden Vali Yazıcı, “Çeşitli nedenlerle ailelerinden uzak kalma durumunda olan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün kontrolünde, devletin himayesinde çocuk evlerinde yaşamlarını sürdüren bu çocuklarımızla kahvaltıda bir araya geldik. Devletimizin imkânları çerçevesinde çocuklarımızın ve gençlerimizin birçok ihtiyacı karşılanıyor. Onların ihtiyaç duyduğu aile ortamı ve sevgiyi de gönül elçilerimiz ve birçok kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla ulaşıyoruz. Aile ortamında onların büyümesi, gelişmesi ve yaşamlarını sürdürmeleri, hayata hazırlanmaları bizim için de büyük önem taşıyor” diye konuştu.

val3.20150117184004.jpg

Bu tarz etkinliklerin toplumdaki sosyal dayanışmayı arttırması adına önemli katkıda bulunduğunu söyleyen Vali Ersin Yazıcı, "Valilik olarak çocuklarımıza yalnız olmadıklarını göstermek ve sosyal devletin gereği olarak onlara sahip çıkmak adına çeşitli hizmetleri sürdürmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Ersin Yazıcı, diğer davetliler ile birlikte çocuklar ve gençlerle bir süre sohbet ederek, gelecek planları ile ilgili çocuklara tavsiyelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız