1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Vali yazıcı, Yeşil Yol konusunda açık konuştu
Vali yazıcı, Yeşil Yol konusunda açık konuştu

Vali yazıcı, Yeşil Yol konusunda açık konuştu

Rize Valisi Ersin Yazıcı, 5-10 günlüğüne bölgeye lüks araçlarıyla gelenlerin Yeşil Yol projesine karşı eylemler yapmasına tepki göstererek, "Bu yolu halk istiyor ve yapılacak" dedi.

A+A-

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Yeşil Yol projesine karşı bazı gruplar tarafından yapılan eylemlere tepki gösterdi.

5-10 günlüğüne bölgeye lüks araçlarıyla gelenlerin eylem yaptığını söyleyen Vali Yazıcı, "Gelip eğlenecekler, kafasına göre bir şeyler söyleyecekler. Çalıp oynayacaklar, ahkam kesecekler. Halk bu yolu istiyor. Kimse kusura bakmasın. Devlet halkın istediğini yapar" dedi.

yol1-001.jpg

Rize’de bir TV’nin  'Ramazan özel' programına konuk olan Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize'de 7 noktada çalışmaların sürdüğü Yeşil Yol projesinin Karadeniz'in kurtuluşu olduğunu söyledi.

Lüks araçlarla bölgeye gelenlerin eylem yaptığını savunan Vali Yazıcı, halkın temsilcisi olan 8 muhtar ve 4 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ile Yeşil Yol projesi için toplantı yaptığını hatırlatarak, "Bir muhtar dışında yolu istediklerini söylediler. Sonra eylemler başladı. Buralı olup bu kentte yaşamayan, 5-10 günlüğüne gelen ve ekonomik durumu, keyfi yerinde olanlar rahat. Benim buradaki gencim işsiz kalmış, onun böyle bir derdi yok. Gelecekler eğlenecekler, kafasına göre bir şeyler söyleyecekler. Çalıp oynayacaklar, ahkâm kesecekler. Halk ne istiyorsa ben onu yaparım. Kimse kusura bakmasın. Devlet halkın istediğini yapar. O yaylaları kullanan insanlar bu yolu istiyor. Birilerinin ne dediği çok önemli değil. Siz diğer kentlerde yaşayacaksınız, buraya gelip ahkâm keseceksiniz. 8 muhtar ile 4 STK temsilcisi bu yolu istiyor. Ben halkın gerçek temsilcilerine sordum. Halkımız ne istiyorsa onu yaparız" ifadelerini kullandı.

Yeşil Yol güzergâhında 5 turizm noktası nokta dışında yapılaşmaya izin vermeyeceklerini ve öne sürüldüğü gibi madencilik faaliyeti yapılmayacağını söyleyen Rize Valisi Ersin Yazıcı "İnsanlar kafasına göre her yere otel yapacak diye bir şey mümkün değil. Bazıları, 'Yeşil Yol güzergâhından bor madeni çıkaracaklar' diyor. Allah aşkına böyle bir şey olsa bu yol o iş için yeter mi? 7 metrelik yoldan onlarca kamyon çalışır mı? Buradan maden çıkarılmayacak. Cerattepe ile burası karıştırılmasın. Böyle bir şey olsa bile bu yol maden ocağı bölgesine gidip gelinecek bir yol değil. O zaman çok daha üst standartta yol yapılması lazım. Onu da ben yapmam. Öyle bir şey olursa onu ocak sahibi yapar. Bu bölgede her hangi bir maden çalışması söz konusu değil. Yolu yaparken bir tane ağaç kesmedik. 1500-2000 metrede bu yol yapılıyor. Çevreciyim diyen arkadaşlar gidip baksın. Zaten bir ağaç kesseydik 50 kere televizyona çıkardılar. Doğayı biz de seviyoruz. O doğayı bozarsak buraya kimse gelmez. Biz bunun bilincindeyiz. Turizmden para kazanacaksak yolu korumak şart. Rize turizmle kalkınacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
20 Yorum