1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. VALİ YAZICI'DAN YENİ SEZON DEĞERLENDİRMESİ
VALİ YAZICI'DAN YENİ SEZON DEĞERLENDİRMESİ

VALİ YAZICI'DAN YENİ SEZON DEĞERLENDİRMESİ

Vali Ersin Yazıcı, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Yeni eğitim ve öğretim yılına 'merhaba' demenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali Yazıcı, "Yeni bir eğitim-öğretim döneminde daha geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz" dedi.

"HEDEFLERİNİZİ YÜKSEK TUTUN"

Gençlikten ülke olarak çok büyük beklentilerinin olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Sizlerin; ezber bozan, farklı ve analitik düşünen, düşündüğünü cesaretle söyleyebilen, sorunlarla mücadele edebilecek, özgüven duyan öğrenciler olarak yetişmenizi istiyoruz. Bunları gerçekleştirmek için de hep beraber çalışacağız. Hiç kuşkunuz olmasın ki bugünkü gayretleriniz bundan sonraki yaşantınızın ve kariyerinizin şekillenmesinde belirleyici olacak. Hedeflerinizi yüksek tutun. Zira hiçbir hayal imkânsız değildir. Sizler bizim geleceğimizin yapı taşlarısınız ve biz de sizler için buradayız. Rize'deki bütün Devlet kurumlarımızın sizlerin evi olduğunu, ihtiyaç duyduğunuzda her türlü desteği sizlere sağlamaktan memnuniyet duyacağımızı teyiden vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

"BİZLER İÇİN OLMAZSA OLMAZDIR"

Öğrenci, öğretmen, veli ve idareci birlikteliğinin sağlanması ile eğitimde başarının daha kolay geleceğini ifade eden Vali Yazıcı, "Eğitim ve öğretim araçlarımız ne kadar son teknoloji olursa olsun, önemli olan öğrencilere sevgi ve şefkatle yaklaşacak öğretmenlerin ve idarecilerin olmasıdır. Ülkemizi daha ileriye taşıyacak nesiller oluşturmak için öğretmenlerimize, okul yönetimlerimize ve velilerimize bu anlamda çok önem veriyoruz. Öğretmensiz ve öğrencisiz okul olmaz, ama veli desteği olmadan da öğrenci olmaz. Bu üçlü hatta okul yönetimi ile dörtlü bizler için olmazsa olmazdır. Eğitim alanındaki tüm paydaşların bizden sonraki kuşaklara aydınlık bir gelecek sunarken bu hususlara da özen göstereceklerine ve ellerindeki meşaleyi yorulmadan taşıyacaklarına eminim." ifadelerini kullandı.

RENK 1 YAŞINDA

Vali Ersin Yazıcı, geçen yıl Rize'de RENK projesinin uygulandığını hatırlatarak, "Her yıl bir önceki yıla göre daha iyi bir konuma gelebilmek için bütün kurum ve kuruluşlarımız ile büyük bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitimin kalitesini daha üst noktalara taşıyabilmek için Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma  (RENK)  projesini uygulamaya devam edeceğiz. Eğitimde kalıcı başarıların sağlanması lazım. Çağımızın gerçeklerine baktığımızda, eğitimin niteliğinin sadece başarıya odaklanmasının bir tek düzelik getirdiğini görmekteyiz. Eğitim ve öğretim bütün paydaşları ve bütün süreçleri de içine almaktadır. Bu nedenle RENK hem yabancı dil öğretimini, hem kültürel faaliyetleri, hem sosyal faaliyetleri, hem sportif faaliyetleri, hem de akademik ilerlemeyi temel almaktadır. Eğitim temelli yaklaşımdan kendini kurtarıp, hem eğitimi hem de öğretimi kapsayan bir projedir. RENK sahiplenildiğinde doğru anlaşıldığında bütün bunları yapacak güçtedir. Bugün itibariyle RENK 1 yaşındadır. Hep beraber bu projeyi büyütmek ve canlanan renklerinde eğitim ve öğretime dair her hayalimizin gerçekleştiğini görmek en büyük amacımızdır. Tüm imkânlarımız ile eğitimin emrindeyiz" dedi.

UMUT DOLU BAŞARILI BİR EĞİTİM YILI

Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması dileyen Vali Yazıcı, "2015-2016 eğitim-öğretim yılında geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı öğretmenlerimize emanet ediyor; yeni eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve ailelerine, fedakâr ve onurlu mesleği temsil eden saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor; başarı dileklerimi ve sevgilerimi sunuyorum." diyerek mesajını tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız