1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Vali'den batı müziğine veto
Vali'den batı müziğine veto

Vali'den batı müziğine veto

Trabzon Valisi Nuri Okutan okul kantinlerinde batı müziğinin çalınmasını yasaklayarak Türk müziği çalınması talimatını verdi.

A+A-

Trabzon Valiliği, çocukların yabancı film ve müzik kültürünün etkisinde kalmaması için okul kantinlerinde Türk müziği çalınmasını tavsiye etti. Valilik ayrıca, okullarda Türk kahramanların ve yazarların masal kitaplarının okunmasını yaygınlaştırma kararı aldı.
Trabzon Valisi Nuri Okutan, yasakçı bir yaklaşım içinde olmadıklarını belirterek, "İsteyen istediği müziği dinler, istediği kitabı okur ama okul kantinlerinde müzik çalınacaksa Türk musikisi çalınsın istiyoruz" dedi. Çocukların eğitimden aldıkları kazanımların yüzde 70'inin 0-7 yaş arasında gerçekleştiğini kaydeden Vali Okutan, "Küçük yaşta gördükleri ve dinledikleri şeylerden çok çabuk etkileniyorlar. Bu durumda bizim ne yapıp edip özellikle 0-7 yaş arası çocuklarımıza doğru şeyler vermemiz lazım." diyerek bu yaşlardaki eğitimin önemini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum