1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Vali'den KÖYDES incelemesi
Vali'den KÖYDES incelemesi

Vali'den KÖYDES incelemesi

Artvin Valisi Aydoğdu, Arhavi'de KÖYDES projeleri kapsamında yapılan köy yolu genişletme ve betonlama çalışmalarını yerinde inceledi.

A+A-

Arhavi İlçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, ilçenin Dülgerli, Soğucak, Dikyamaç ve Dereiçi köylerinde, KÖYDES projeleri kapsamında yapılan köy yolu genişletme ve beton yol yapımı çalışmalarını yerinde inceledi ve ilçe kaymakamından çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İlçe kaymakamı Ali Akça, KÖYDES projeleri kapsamında Dülgerli köyünde 2 bin, Soğucak Köyünde bin 260, Dikyamaç Köyünde 2 bin 500 metrelik beton yol yapıldığını belirterek, Dereiçi köyü yolunun bozulmuş olan yaklaşık beş kilometrelik kesiminin ise asfaltlanması gerektiğini söyledi.
KÖYDES kapsamında yapılan köy yolu standardının, karayolları standardına ulaştığını ifade eden Vali Aydoğdu şunları kaydetti:” Bu gün burada KÖYDES yatırımlarını yerinde gördük, vatandaşlarımızı dinledik, müteahhitlerimizin görüş ve düşüncelerini aldık. Yatırımların hayata geçiş serüvenindeki problemleri yerinde gördük. Burada gözlemlediğimiz çalışmalar memnuniyet verici. Burası trafiğin çok az olduğu, kışın nüfusun yarıdan fazla düştüğü ve on yıl öncesine kadar hiç yolun olmadığı Karadenizin artık en ücra diyebileceğimiz noktaları. Buralara kadar devletin eli geldi, hem de bu güzergah üzerinde geçtiğimiz yılarda karayolunun yaptığı standartların da üzerinde. Tabi buraların iklim ve coğrafi şartlarına göre en uygunun beton yol olduğunu düşünerek, betonlama çalışmaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.”

Vali Aydoğdu ilçede, son olarak Artvin Arı Yetiştiricileri Birliği Bal Paketleme tesisi ve Gaye Çarmıklı Ana Okulu'nda incelemelerde bulundu.
İlçe ziyaretinde Vali Aydoğdu'ya, Artvin Vali Yardımcısı Necmi Akman, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, İl Emniyet Müdür Vekili Erdin Katan ile bazı daire amirleri eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum