1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Ve PKK'lı Grup Teslim Oldu!
Ve PKK'lı Grup Teslim Oldu!

Ve PKK'lı Grup Teslim Oldu!

Bebek katili Apo'nun çağrısı üzerine Kuzey Irak'tan Türkiye'ye gelen ilk PKK'lı grup Habur sınır kapısından giriş yaparak teslim oldu...

A+A-

Irak'taki Kandil ve Mahmur bölgelerinden gelen, DTP'lilerin ''Barış Grubu'' olarak nitelendirdiği terör örgütü PKK üyeleri, Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Gümrük Kapısı'na gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu.

8'i Kandil'den 26'sı Mahmur'dan toplam 34 kişi olduğu bildirilen grup, öğleden sonra Irak'ın Zaho kenti yakınlarındaki İbrahim Halil Gümrük Kapısı'na geldi. Burada bir süre işlemleri yapılmak üzere bekletilen grup, daha sonra Habur Sınır Kapısı'na geldi. Türkiye ile Irak arasındaki köprüyü yürüyerek gelen grup jandarmaya teslim oldu. Grup, ifadeleri alınmak üzere tabur komutanlığına götürüldü.

Sınırın Türkiye tarafında ise 1 kilometre mesafede 50 bin insan toplandı. DTP'nin organize ettiği karşılama töreni için toplananlar PKK bayrakları, Apo posterleri; PKK'yı ve Apo'yu öven pankarlar açıldı.

PKK'LILARI 45 AVUKAT SAVUNMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Bu arada, Diyarbakır, Mardin, Van ve Şırnak barolarına kayıtlı 45 avukat, otobüsle Habur gümrük sahasına geldi.

Diyarbakır Baro Başkanı M. Emin Aktar, 34 kişiyi savunmak üzere geldiklerini belirterek, ''Bu kişilerin tutuklanmasını beklemiyoruz. Mahmurdakiler zaten güvenlik önlemlerinden kaynaklı gitmişlerdi. Bu kişilere ancak Pasaport Kanunu'na muhalefetten işlem yapılabilir'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum