1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Ve Şenol Güneş konuştu...
Ve Şenol Güneş konuştu...

Ve Şenol Güneş konuştu...

Güney Kore'nin FC Seul Kulübü Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzon'a geldi, transferinin neden gerçekleşmediğini anlattı...

A+A-

Güney Kore'nin FC Seul Kulübü Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor ile FC Seul Kulübü'nün transferinde anlaşamaması nedeniyle Trabzonspor'a transferinin gerçekleşmediğini söyledi.

Sabah saatlerinde Trabzon'a gelen ve yakın dostlarıyla birlikte kaşar peyniri ve simit yiyerek sabah kahvaltısı yapan Şenol Güneş, Trabzonspor'a transferinin gerçekleşmemesi sürecinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'da yaşanan teknik adam değişikliğinden sonra yakın tanıdığı kişiler tarafından Trabzonspor'un başına getirilmesinin gündeme geldiğini kaydeden Güneş, "Kamuoyunun da Şenol Güneş ismi üzerinde durduğunu belirttiler. Bende kendilerine şimdilik Trabzonspor konusunda bir düşüncem olmadığını söyledim. FC Seul Kulübü'yle olan sözleşmemin devam ettiğini belirttim. Trabzonspor yönetimi de, sadece yakın dostluğumuzdan, Trabzonsporluluğumuzdan dolayı değil, kamuoyunun tercihi olmamdan dolayı bana 'ilk ve tek tercihimiz sensin' dediler. Sorumluluk taşımam gerektiğini hatırlattılar. Bende 'kulübümle sözleşmemin devam ediyor. Bunu yapmam mümkün değil' dedim. Trabzonspor açısından ne yapmam gerektiği noktasında FC Seul Kulübü'nü aşmamız gerekiyordu. Aşmakta benim için çok zor bir durumdu. Çünkü sözleşmem devam ediyordu. Trabzonspor'u düşündüğüm içinde FC Seul Kulübü'ne bir kan değişikliği olması yönünde fikir söyledim. Olayı böyle gündeme getirdim ama Seul kulübü asla olmaz' dedi" şeklinde konuştu.

Aradan 3-5 gün geçtikten sonra Trabzonspor yönetiminin kendisini tekrar aradığını kaydeden Güneş "Bu sefer kulübüme açık konuştum. Kendi şehrimin takımı olan Trabzonspor'un beni istediğini söyledim. Başka takımlarda vardı ama ben bunları asla gündeme getirmedim. Şimdi kendi şehrimin takımı ve benim takımım Trabzonspor beni istiyor. Durumu bilin, sezon sonunda da FC Seul'dan ayrılacağıma göre izin verirseniz gitmek istiyorum, dedim. Onlarda 'hayır' dediler. Görüşmeler yaptık olumsuz baktılar. İçimde bu iş olur diye bir şey vardı. Genel Sekreter Hasan Yener de oraya geldi. Görüştüler ama olmadı" dedi.

"BENİM DUYGUSALLIĞIM TRABZONSPOR"
"Bir teknik direktör görevde olduğu sürede şartlar ne olursa olsun görevinden ayrılmaması gerekir" diyen Güneş şöyle konuştu: "Kulübün de işine son vermemesi gerekir. Bunun ısrarla söyledim. Etik bulmadığımı belirttim. Belki bugün bunu yapıyorum ama Trabzonspor kendi şehrim olduğu için kendi takımım olduğu için bunu gündeme getirdim. FC Seul kulübü 'evet' deseydi gelecektim. Yoksa başka düşünmem. Bir kulübü bırakıp gitmek istemem. 2.5 yılda orda yaptıklarımı 6 ayda yıkıp gitmek hem Trabzon'a hem Türkiye'ye kötü bir imaj bırakmayı doğru bulmuyorum. O yakışmazdı. Orada sadece FC Seul taraftarlarının değil, Güney Kore halkının da ilgisini gördük. Bir elçilik görevi yaptığımı düşünüyorum. Türkiye'nin itibarini zedeleyecek hiç bir şey yapmam orda. Hem elçilik hem de sportif faaliyetler yaparak bu 6 ayımı iyi tamamlamak istiyorum. Eğer izin verseydiler hiç bir kırılma olmasaydı o zaman tercihim Trabzonspor olurdu. Bu iyi mi olurdu, kötü mü olurdu tartışılır ama o duygusallığım olacaktı. Benim duygusallığım ise Trabzonsporlu olmamdır. Ama işimde duygusal olmam çalışanlar iyi bilir."

"GELECEK SENE FC SEUL'DA OLMAYACAĞIM"
Ailesinden uzak kaldığı için gelecek sezon FC Seul Kulübü'nde çalışmayı düşünmediğini belirten Güneş, şunları söyledi: "Normalde sözleşmem 2+1'di ama ben 1 yıl daha uzattım. Asya Şampiyonası olduğu içinde bu şampiyonayı görmek istedim. Türkiye'ye dönüp boşta kalacağımdan speküle edileceğimi düşündüm. Antrenörlük mü yapacağım, gazetecilik mi diye bir çelişki yaşadım. Türkiye'de olsam beni her takım ile yazacaklardı. Güney Kore'den gelip başka yere gideceksem de o zaman oradan niye ayrılayım diye düşündüm. 1 yıl daha kalmak istedim. Asya Şampiyonası'nı da görmek istedim. O yüzden devam ettim. Önümüzdeki sene onlara olmayacağımı söyledim. Hatta yönetim bana o konuda da uyarı yaptı. 'Bunu bir daha söyleme hem bizim için hem de oyuncular için iyi olmaz' diye. Bunun kulüple bir ilgisi yok. Devam etsek ederiz. Ortamımız da çok iyi, 3 yıl oldu oradayım. Hedefi olmayan bir takımdan hedefi olan bir takım oluşturduk. Bundan sonra sıçrama yapması lazım. Önümüzdeki sene Türkiye'ye dönmeyi düşünüyorum. Türkiye'ye dönersem de boşta duracağım. Maddi ve manevi yıpranacağım. Her gün speküle edilebilir. Onun için dönüşümde ne yapacağımı net olarak söyleyemem. Yakın olup bir yere gider miyim onu da tercih olarak düşünebilirim. Gelecekle ilgili net kafamda bir şey yok."

Yapılan görüşmelerin ve konuşmaların ardından Trabzonspor ile anlaşma şansı olmadığını yineleyen Güneş, "Trabzonspor'da bir bütünleşme görüyorum. Saha sonuçları takımı liderde yapabilirdi ama 3. oldu. Trabzonspor'un doğru yolda gittiğini düşünüyorum. Bunun içinde hocalar ve oyuncular gelip geçicidir. Taraftarın sahiplendiği, yönetimin yol gösterdiği bir sahiplenme oldu" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız