1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Vekiller bu kez Çamlıhemşin'deydi
Vekiller bu kez Çamlıhemşin'deydi

Vekiller bu kez Çamlıhemşin'deydi

AK Parti, Rize'de tam kadro ilçe gezilerini devam ettiriyor. 2 vekil ile il yönetimi Çamlıhemşin ilçesinde incelemelerde bulundu.

A+A-

Ak Parti Rize Milletvekilleri Ali Bayramoğlu, Lütfi Çırakoğlu, İl Başkanı Hasan Karal ve bazı il yönetim kurulu üyeleri, incelemeler yapmak ve halkı dinlemek üzere Çamlıhemşin ilçesine gittiler.




23476
Heyet Halk Eğitim Merkezi, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’na uğrayarak sorunları konuştu.

Daha sonra İlçenin tüm Köy ve Mahalle muhtarlarıyla toplantı yapan heyet, mahalle ve köylerde yaşanan sıkıntıları dinledi.
23473
Kaymakamlık ziyaretinde ilçenin yardıma muhtaç aileleriyle ilgili bilgi alan il başkanı Karal, devletin muhtaç aileler için ciddi anlamda yardım yaptığını belirterek, “Yalnız bazı köylerde şu tespiti yaptık. Fakirleri tespit noktasında yıllardan beri eski kayıtlar baz alınıyor. O listelerde fakir olup fakirlikten çıkan kendine iş bulmuş insanlar var. Hala yardım alıyorlar. Ve geçmişe dönük durumu iyi olup da evi yanan, fakir duruma düşen sıkıntılı insanlar kayıtlara geçmemiş. Genel olarak bir takip sıkıntısı var. Bir bilgi eksikliği var. Bölge insanımızın biraz gururlu yönü var. İhtiyaç sahibi insan gelip söyleyemiyor. Bunları tespiti noktasında kaymakamların bu konuda biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Gerçek fakirlere ulaşabilirsek çok daha isabetli olacağını düşünüyorum’’ dedi.
23474
Halk Eğitim Merkezi’nde bir konuşma yapan Milletvekili Ali Bayramoğlu ise, Rize genelinde 500 adet feretiko makinesinin bulunduğunu belirterek, “Bin tane daha ilave ederek sayıyı bin 500’e çıkaracağız. Bin 500 makine demek 3 bin kişiye çift vardiya çalışma imkânı sunmak demektir. Temel niyetimiz her bir kişiye ayda evine 500 lira gelir istihdamını sağlamaktır. Çamlıhemşin’den insanlar Ardeşen’e göçmüşlerse veya köylerden merkeze gelmişlerse kira ödüyorlarsa biz o insanları geri döndürerek burada üretim yapmalarını sağlayacağız. O yüzden halk eğitim merkezlerin çalışmasına çok önem veriyoruz’’ şeklinde konuştu.
23475
Milletvekili Lütfi Çırakoğlu da muhtarlarla yaptığı görüşmede, sorunlarla ilgili bir öncelik sırası oluşturmak zorunda olduklarını belirterek, “Merkez mahallelerde sıkıntılar var. Önce ben merkezdeki yollara ne yapabilirim, işlenmeyen stabilize olan yollara nasıl beton yapabilirim onu düşünmek zorundayım. Bu acil problemler giderildikten sonra diğer problemleri çözmeye yönelebiliriz.” diye konuştu.
23477

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum