1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. WikiLeaks'in ciddiyeti şüpheli!
WikiLeaks'in ciddiyeti şüpheli!

WikiLeaks'in ciddiyeti şüpheli!

Tüm dünyada gündem yapan WikiLeaks belgelerine Başbakan Erdoğan, 'Sitenin ciddiyeti şüpheli' yorumu yaptı, Bakan Şimşek iddiaları yalanladı.

A+A-

Başbakan Erdoğan, WikiLeaks'in açıkladığı belgelerle ilgili, ''WikiLeaks'in ciddiyeti şüphelidir. Bu bakımdan şu anda sadece biz eteklerindeki taşın dökülmesini bekliyoruz'' dedi. Maliye Bakan Şimşek ise iddiaları yalanladı.

ETEKLERİNDEKİ TAŞLARI DÖKSÜNLER

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, ''WikiLeaks internet sitesinde belgeler ortaya çıktı. Ağır ithamlar da yer alıyor. Bunları nasıl değerlendireceksiniz?'' şeklindeki sorusuna, ''Şu anda WikiLeaks'in eteklerinde neler var, bunları bir döksün görelim. Ondan sonra da bunların ne kadar ciddi, ne kadar gayri ciddi olduğunu öğreniriz. Çünkü WikiLeaks'in ciddiyeti şüphelidir. Bu bakımdan şu anda sadece biz eteklerindeki taşın dökülmesini bekliyoruz. Ondan sonra da değerlendirmesini yapar, gerekli açıklamaları yaparız'' dedi. 

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK YALANLADI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Wikileaks belgeriyle tarafına itham edilen unsurların tamamen ''gerçek dışı ve yalan'' olduğunu bildirdi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışında yabancı yatırımcılarla bu kapsamda herhangi bir görüşmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Raporda yer alan bilgi ve yorumların gerçek dışı ve uydurma olduğu 'Ticaret Bakanı' ifadesinden de anlaşılmaktadır. O dönemde 'Ticaret Bakanı' değil, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürütüyordum. Dolayısıyla çeşitli medya kuruluşlarından asılsız unsurlarla derlenerek bu belgeye giren yorumlar akıl ve mantıkla bağdaşmayan hayal ürünü ifadelerdir. Şiddetle yalanlıyorum.''

GÖNÜL: "FEVKALADE ÜZÜNTÜ DUYDUM"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Wikileaks adlı internet sitesinde açıklanan bazı gizli ABD belgelerinde kendisine izafe edilen bazı ifadelerden dolayı rahatsızlığını dile getirdi.

Bakan Gönül, Wikileaks adlı internet sitesinde yer alan ve Ankara'daki ABD Büyükelçiliğinin raporlarına atfedilen belgelerde adının geçtiğini öğrendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Wikileaks adlı sitede dönemin ABD Büyükelçisi'ne iç politika ile ilgili bazı değerlendirmeler yaptığım iddia edilmektedir. Milli Savunma Bakanı olarak, büyükelçilerle görüşmemiz belli bir format dahilinde yapılır. Bütün bu görüşmeler kayda alınır, zabıt tutulur. Ayrıca bu görüşmelerde bakanlığımızın Genel Plan ve Prensipler Dairesi Başkanı amiral mutlaka bulunur. Ayrıca ziyaretin konusuyla ilgili kişiler de mutlaka bulundurulur."

Bu görüşmelerde tutulan zabıtların gizlilik dereceli olmadığını belirten Gönül, "Bütün bu tedbirlere rağmen şahsıma izafe edilen gerçek dışı ifadelerden dolayı fevkalade üzüntü duyduğumu belirtir, durumu kamuoyuna saygı ile duyururum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız