1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ya heliskiciler olmasaydı?
Ya heliskiciler olmasaydı?

Ya heliskiciler olmasaydı?

Ayder'de heliski yapan kayakçılar bir can daha kurtardı. Dağlık yapısıyla öne çıkan bölgede özellikle hayat kurtarma için mutlaka bir helikopter şart değil mi?

A+A-

Göktürk FIRAT - Artvin'in Yusufeli İlçesi'ne bağlı Yaylalar Köyü'nde felç geçiren yaşlı bir kadın, köy yolunun kar nedeniyle kapalı olması sebebiyle helikopterle alınarak hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Yusufeli İlçesi Yaylalar Köyü'nde bulunan 78 yaşındaki Nazife Yılmaz isimli yaşlı kadın, geçtiğimiz gün felç geçirdi. Yağan kardan dolayı köy yolu yaklaşık 1 aydır kapalı olduğu için, yatalak durumdaki yaşlı kadın hastaneye ulaştırılamadı.
 
Yaşlı kadının imdadına, Rize'nin Ayder Yaylası'nda bulunan yabancı kayakçılar yetişti. Yabancı kayakçılar, yanlarına sağlık ekibi alarak helikopterle felçli kadının bulunduğu bölgeye ulaştı. Yaşlı kadın, burada yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Ayder Yaylası'nda bulunan Haşimoğlu Otel'e ait piste indirildi. Buradan ambulansla Rize Devlet Hastanesi'ne nakledilen Yılmaz'ın hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.
Bilindiği gibi kayak yapan sporcular, geçtiğimiz günlerde de Rize'nin İkizdere İlçesi'nde mahsur kalan bir çobanı kurtarmışlardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum