1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Yaban hayatı fotokapanla görüntülendi
Yaban hayatı fotokapanla görüntülendi

Yaban hayatı fotokapanla görüntülendi

Kurt, yaban keçisi, kızıl geyik, karaca, tilki, ayı, keklik, kartal değişik türde yaban hayvanları fotokapanla görüntülendi.

A+A-

Adem Güngör
ARTVİN (İHA) - Artvin’de doğal yaşamı görüntülemek için kurulan fotokapan kameraları birbirinden ilginç görüntüler kaydediyor.

fotokapan3-001.jpg

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Artvin Şube Müdürlüğü tarafından yaban hayvanlarının izlenmesi ve yeni tür tespiti için ormanlık alanlara fotokapanlar kuruluyor.

fotokapan2-001.jpg

Yaban hayvanlarının yaşamlarının takip edilmesinde önemli rol oynayan fotokapanlar, özellikle nesli tükenme tehlikesinde olan, korunması gereken yaban hayvanlarının yaşamlarının kaydedilmesine büyük katkı sağlıyor.

fotokapan1-001.jpg

DKMP ekipleri tarafından Artvin’in farklı bölgelerine kurulan fotokapanlara kurt, yaban keçisi, kızıl geyik, karaca, tilki, ayı, keklik, kartal gibi birçok hayvan takıldı. Son olarak ise yaban keçisi, kurt ve kekliklerin ormanlık alanda beslendiği görüntüler paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum