1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Yaban hayvanlarına yem bıraktılar!
Yaban hayvanlarına yem bıraktılar!

Yaban hayvanlarına yem bıraktılar!

Artvin'de yabani hayvanlarının aç kalmaması için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ekiplerince, Kafkasör mevkiine yem ve ot bırakıldı.

A+A-

Artvin'de yabani hayvanlarının aç kalmaması için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kafkasör mevkiine yem ve ot bırakıldı.
İl Çevre ve Orman Müdürü Ethem Boz, yoğun kar yağışı nedeniyle Artvin'de kışın ağır geçtiğini belirterek, ormanda aç kalan kuşların ve yaban hayvanların hayatlarını sürdürebilmeleri için hayvanların ihtiyaçlarına göre yem ve ot bırakmaya 5 personel ve 2 adet arazili araçla başlandığını ifade etti. Boz, yemleme sahasında yaptığı açıklamada, "Yöremizde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ormanda aç kalan memeli otçul ve kuşların yerleşim birimlerine inmelerini önlemek ve aynı zamanda hayvanların kar altında yem bulmalarının çok zor olduğu için bugünlerde bulundukları sahalarda doğaya yem takviyesi yaparak beslenmelerine yardımcı oluyoruz. Bugün bin 200 rakımlı Kafkasör Milli Parkı'nda kuşlara ve yabani hayvanlarına yem verme çalışmalarımıza başladık. Bugün itibariyle burada kar kalınlığı yaklaşık 1 metreyi buluyor. Hayvanların bu kar da yem bulmaları imkansız. Biz çam ağaçlarının etrafını kardan temizleyerek yemleri buraya bırakıyoruz. Bugün 500 kilogram ot ile 150 kilogram yemi doğaya bıraktık. Olumsuz koşullar devam ettiği sürece yemleme çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum