1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yağmur ve soğuk hava geliyor
Yağmur ve soğuk hava geliyor

Yağmur ve soğuk hava geliyor

Yazdan kalma güneşli günler bitiyor. Meteoroloji D. Karadeniz'de etkili ve kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Hava sıcaklıkları da azalacak...

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay, K.Maraş, İskenderun), Doğu Anadolu'nun batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl) ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, G.Antep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genel olarak kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerimizde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-UYARI-

Yağışların; Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay, K.Maraş, İskenderun), Doğu Anadolu'nun batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl) ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, G.Antep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım vs.) ilgililer ve vatandaşları uyarıldı.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Bölgelere göre hava durumu da şöyle tahmin ediliyor:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sakarya ve Bilecik ile Bursa'nın doğu ilçeleri (İnegöl, İznik, Yenişehir) sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Adana, Osmaniye, Hatay, K.Maraş ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile sabah saatlerinde Eskişehir, Konya ve Karaman çevreleri aralıklı sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğleden sonra iç kesimleri, gece saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Kars çevrelerinde sis hadisesi görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra G.Antep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız