1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yağmurun başkenti Rize'de içme suyu sıkıntısı!
Yağmurun başkenti Rize'de içme suyu sıkıntısı!

Yağmurun başkenti Rize'de içme suyu sıkıntısı!

Rize'de yağış azlığına bağlı olarak su kaynaklarında ciddi düşüşler meydana geldiği belirtilerek vatandaşlardan su tasarrufu yapmaları istendi.

A+A-

Rize Belediyesinden yapılan açıklamada, "Özelde ilimizde ve genelde ülkemizde ve dünyada meydana gelen iklim değişikliği sonucunda mevsimsel yağışların azaldığı görülmektedir. Bu yağış azlığına bağlı olarak su kaynaklarımızda da ciddi düşüşler meydana gelmiştir. Son zamanlarda su kaynaklarımızda yağışların azlığı ve kar yağışı ile birlikte don olaylarının yaşanmasıyla azalan su kaynakları, şehrimizin talebi olan su ihtiyacını karşılayamamaktadır. Belediye içme suyu şebekelerinde teknik olarak bir arıza olmayıp su kesintilerinin nedeni yağışların azlığı ve don olaylarının varlığıdır. Bu süreçte vatandaşlarımızdan suyu tasarruflu  kullanmalarını rica etmekteyiz." ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum