1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Yangında 15-20 hektar alan etkilendi
Yangında 15-20 hektar alan etkilendi

Yangında 15-20 hektar alan etkilendi

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Sürmene ilçesinde meydana gelen orman yangınında yaklaşık 15-20 hektar alanın etkilendiğini söyledi.

A+A-

Trabzon’un Sürmene ilçesi Çamburnu mevkiinde dün akşam saatlerinde orman yangını çıktı.

surmene1-001.jpg

Henüz neden çıktığı belirlenemeyen orman yangınına sarp arazi nedeniyle müdahale edilemedi. İlçeye çok sayıda itfaiye ve AFAD ekipleri gönderilirken, yangının sabah saatlerine kadar söndürüleceği belirtildi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, yangında herhangi bir yaralının olmadığını belirterek, “Yangını söndürme faaliyetine başlamak için arkadaşlarımız ciddi bir planlama yapıyorlar. Şansımız meskun bir bölgeden uzak yerde yangın çıktı. Ama riskli bölgelerde de taliye çalışmaları yapıldı. Arkadaşlarımız müdahale etmek için son düzenlemelerini yapıyorlar. İnşallah sıkıntısız bir şekilde sönmesini sağlayacağız. Vatandaşlarımız bilinçli ve duyarlı olmasını rica ediyorum. Olay yerindeyiz herşeyi kontrol altına almış durumdayız. Havanın ani değişimiyle birlikte risk devam ediyor. Bununla ilgili tedbirleri de aldık. Şuana kadar yaralımız yok. Orman herşeyimiz zarar görmesini istemeyiz ama mevsimsel bir durumdur. Söndürme gayretlerimiz devam ediyor. Sabaha karşı söndürmeyi ümit ediyoruz” dedi.

surmene3.jpg

“15-20 hektar kadar bir alanın etkilendiğini düşünüyoruz”
Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün 25 derecelere yaklaşan bir hava vardı. Hafta sonu olması nedeniyle de çok yoğun piknik olayı vardı. Tahminimiz o yönde. Belki söndürülmeyen bir ateş ya da izmarit zaman içerisinde rüzgarla birlikte bunun alevlenmesi önce örtü yangını, sonra ağaçlara sıçramasıyla büyüyen bir yangın. Rüzgarla birlikte bir anda etrafa saçıldı. 15-20 hektar kadar bir alanın etkilendiğini düşünüyoruz. İtfaiye ekiplerimiz hazır şekilde bekliyor. İnşallah sıkıntısız bir şekilde atlatacağız.”

surmene4.jpg

Bu arada dün gece saatlerinde başlayan orman yangınının boyutu günün ağarmasıyla ortaya çıktı. 

Sürmene ilçesindeki Çamburnu mevkiinde dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktı.

surmene2.jpg

Arazinin sarp olması nedeniyle ekipler yangına bir süre müdahale edemezken, Ordu, Giresun ve Rize’den de takviye ekiplerin gelmesiyle yangının büyük bir bölümü sabahın ilk ışıklarıyla söndürüldü.

Yanan çam ağaçlarından dumanların çıktığı görülürken, arazinin büyük bölümünün ise yandığı gözlendi.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sürmene’de çıkan yangınla ilgili, “Bu alanların kesinlikle başka bir maksatla kullandırılması söz konusu olamaz. Zaten böyle bir şey kanunen de yasak. Yangının gerçekleştiği alanları en kısa sürede ağaçlandırma için hazırlayacağız ve ağaçlandırma mevsiminde buralarda fidanlar toprakla buluşacak” dedi. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Trabzon’un Sürmene ilçesi Çamburnu mevkiinde çıkan orman yangını ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Çamburnu mevkiinde çıkan orman yangınının bu sabah saat 05.00’de tamamen söndürüldüğü ve 40’ı itfaiye personeli olmak üzere 120 personelin yangın söndürme çalışmalarına katıldığı belirtildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: “Dün gece saat 23.15’te başlayan orman yangınına ilk müdahale saat 23.35’te yapılmıştır. Yangına çevre illerden gelen arazözlerle birlikte 13 arazöz müdahale etmiştir. Bu arazözlerin 5’i Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü’nden 4 adedi Amasya, 4 adedi ise Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’nden gelmiştir. Ayrıca orman yangını söndürme çalışmalarına 8 adet hizmet aracı ve 6 adedi Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 3 adedi ise Rize Belediyesinden olmak üzere 9 itfaiye aracı destek vermiştir. 25 hektar örtü yangını çıkmıştır. Boylu ağaçlar canlılığını kaybetmemiş olup, alt tabakadaki çalı çırpı maki formasyonu zarar görmüştür.”

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sürmene Çamburnu yangınının çok büyük alanlara yayılmadan söndürüldüğünü belirterek, şunları söyledi: “Trabzon Büyükşehir ve Rize belediyelerimize de verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu alanların kesinlikle başka bir maksatla kullandırılması söz konusu olamaz. Zaten böyle bir şey kanunen de yasak. Yangının gerçekleştiği alanları en kısa sürede ağaçlandırma için hazırlayacağız ve ağaçlandırma mevsiminde buralarda fidanlar toprakla buluşacak. Yani yanan alanlar aynı yıl tekrar ağaçlandırılacak. Başka maksatlarla kullanılmayacak.” 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum