1. HABERLER

  2. YÖREDEN ESİNTİLER

  3. Yapraktan Bardağa Çay'ı izleyin
Yapraktan Bardağa Çay'ı izleyin

Yapraktan Bardağa Çay'ı izleyin

Rize Ticaret Borsası (RTB) tarafından hazırlanan 'Yapraktan Bardağa Çay' filminin tanıtımı yapıldı. İşte Yapraktan Bardağa Çay'ın videosu

A+A-

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu filmin gösteriminden önce yaptığı konuşmada, ortada bir Çay Kanunu taslağı bulunduğunu belirterek, ''Bu taslak üzerinde konuşma zamanıdır. Herkes eteğindeki taşları dökmek, bu konuda fikirlerini söylemek zorundadır. Daha sonra geç kalınmış söylemler fayda etmez.'' dedi.

İşte Yapraktan Bardağa Çay'ın videosu İZLE:



Herkesin bu taslakta fikirlerini sunması gerektiğini vurgulayan Hacımüftüoğlu, ''Ancak bizim üzerinde durmamız gereken müstahsili hiçbir şekilde mağdur etmeyecek taslağı hazırlamaktır. Mesele taslağın hazırlanması değil, üreticinin bundan memnun kalıp kalmayacağıdır. Eğer bunu borsa yapacaksa, yapsın.'' diye konuştu.

Ortada bir sıkıntı olduğunu, üreticinin mutlu olmadığını kaydeden Hacımüftüoğlu, ''Ben çocukluğumdan beri bilirim. Üreticinin bu sıkıntıları yeni değil. Fakat bizim görevimiz daha iyi metot bulmak. Ticaret odası tarafından başlatılan taslak çalışmasında herkes fikirlerini söylemeli. Hiç kimse bilgilerini kendine saklamamalı, bütün sivil toplum kuruluşları bu projede elini taşın altına sokmalıdır.'' şeklinde konuştu.

RTSO BAŞKANI OFLUOĞLU: ÇAY BÖLGE İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR ÜRÜN

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu da bölgede çay olmazsa ekonominin duracağını, çayın bölge için vazgeçilmez bir ürün olduğunu söyledi.

Ticaret odalarınca Çay Kanunu tasarısı hazırlama çalışmalarının devam ettiğini bildiren Ofluoğlu, ''Çay Kanunu tasarının çayın başkenti olan Rize'de yapılması çok önemli bir aşamadır. Dolayısıyla çayı bilen, çayı yaşayan insanların hazırladığı bir tasarıdır. Bu tasarı diğer dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının da fikirleri alınarak hazırlanıyor.'' ifadelerini kullandı.

Ofluoğlu, Çay Kanunu'nun bölgenin geleceğini yakından ilgilendirdiğini, bu nedenle kanun taslağında hata yapılmaması için yönetim kurulu olarak titizlikte çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

RTB yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ise göreve geldikten sonra çay sektörü bulunan ülkelere ziyaretlerde bulunduklarını anlatarak, ''Ziyarette bulunduğumuz ülkeler, ürünlerini tanıtım filmlerini yapmışlar, kitaplarını çıkartmışlar, sağlığa faydalı yönlerini anlatarak ürünlerini tanıttılar. Biz de çay ürünümüzün tanıtımı için 'Türk çayı tanıtım filmi'ni hazırladık.'' açıklamasında bulundu.

Filmde çayın yaşadığı evreleri toplamaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, ''Dünyada sudan sonra en fazla tüketilen ikinci içecek çaydır. Bu bizim milli içeceğimizdir. Ülkemizdeki bütün insanların çayımıza gereken önemi vermesiyle çayımız hak ettiği yere gelecektir.'' diye konuştu.

Daha sonra programda hazırlanan 'Yapraktan Bardaktan Çay' filminin gösterimi yapıldığı programa konuşmacıların yanı sıra Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Tarım Müdürü Âdem Çekiç ile bölgede faaliyet gösteren özel sektör çay fabrikası temsilcileri ve davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum