1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yaralı yavru karaca tedaviye alındı
Yaralı yavru karaca tedaviye alındı

Yaralı yavru karaca tedaviye alındı

Rize'nin Çayeli ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı bulunan yavru karaca, Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde tedavi altına alındı.

A+A-

İLYAS GÜR
Alınan bilgiye göre, vatandaşlar, ormanda yaralı halde buldukları yavru karacayı Rize Çevre ve Orman Müdürlüğüne getirdiler.

Veteriner Burak Çakıroğlu tarafından yapılan kontrolde, kulaklarının kemirildiği başına darbe aldığı ve sarsıntı geçirdiği tespit edilen yavru karaca, tedavi altına alındı.

Çakıroğlu, karacanın yaklaşık 20 günlük olduğunu belirterek, ''Sanırım bir şeylerden ürküp kaçmaya çalışırken sıkışmış. Kendisinden küçük bir hayvan tarafından kemirilmiş. Kulakları yok denecek gibi. Gerekli müdahaleyi yaptık. Tedavisine devam edeceğiz. Bu kadar küçük bir karaca yavrusunun kurtarabileceğimizi söylemek çok güç. Ancak elimizden geleni yapacağız'' dedi.

En kritik 24 saati atlattığını ifade eden Çakıroğlu, ''Fakat darbelere bağlı olarak nefes darlığı var. Bunun için üzerindeki şoku atlattıktan sonra tedaviye başlayacağız. Anne şefkati göstermemiz çok zor. Ancak yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. İyi refleksler göstermesi bizi umutlandırıyor'' diye konuştu.
21795
İnsanların yaban hayatına sahip çıkmasını isteyen Çevre Orman Müdürü Sabit Kandemir ise şunları söyledi: ''Yaban hayatının korunması için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Yabani hayvan bakımı ve tedavisi için elimizde olanak var. Vatandaşlarımız, bu durumlarda bizleri arayarak haber versinler. Özellikle yavru karaca buldukları zaman almasınlar. Mutlaka onun annesi yakınlardadır. Ayrıca son dönemlerde köylerde çok başı boş köpek var. Vatandaşlarımızın buna önlem almalarını istiyoruz.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum