1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yaralı yavru köpeğe ameliyat
Yaralı yavru köpeğe ameliyat

Yaralı yavru köpeğe ameliyat

Rize'de Fen Lisesi öğrencileri tarafından yaralı olarak okul bahçesinde bulunan sokak köpeği, uzman doktor tarafından ameliyat edildi.

A+A-

Öğrenciler, okul bahçesinin duvarından düşerek yaralandığı tahmin edilen köpeği görünce olayı matematik öğretmenleri Ayşe Gevramoğlu'na anlattı. Yavru köpeğin durumuna üzülen öğrenciler ve öğretmen Gevramoğlu, köpeği tedavi ettirmek için Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Operatör Doktor Turgay Hasanoğlu'ndan yardım istedi. Köpeği muayene eden Dr. Hasanoğlu, 3.5 aylık köpeğin sağ arka ayağında kırık olduğunu belirledi.


Ameliyat malzemelerini kendisi karşılayan Hasanoğlu, özel bir veteriner kliniğinde yavru köpeğe operasyon yaptı. Hasanoğlu, yaklaşık 30 dakikalık bir operasyonla köpeğin ayağını ameliyat ederek, kırık olan kemikleri çelik telle sağlamlaştırdı.
Yavru köpeğin ayağında üç ayrı yerde kırık olduğunu belirten Dr. Hasanoğlu, "Yaklaşık bir hafta yürümemesini sağlayacağız. Üç hafta sonra kemiğin tutması için kullandığımız çelik teli alacağız. Kısa sürede sağlığına kavuşacağına inanıyorum." dedi.
Gevramoğlu ise köpeği evinde bakacağını söyleyerek, "İnsanlardan hayvanlara daha iyi niyetle yaklaşmalarını istiyorum. Bizim yaşamaya hakkımız olduğu gibi onların da bu hakkına saygı duymalıyız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum