1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Yarbay, cami onarırken Şehit oldu
Yarbay, cami onarırken Şehit oldu

Yarbay, cami onarırken Şehit oldu

Şırnak'ta şehit düşen Yarbay ve binbaşının köy camisini sivil kıyafetlerle askerlerle onarıp dönerken şehit düştükleri ortaya çıktı.

A+A-

Yarbay Gülova ve Binbaşı Armutçuoğlu'nun Güçlükonak'ın Akdizgin köyüne yanlarındaki 14 askerle birlikte köy camisinin onarımı ve eksiklerinin giderilmesi için gittikleri ortaya çıktı..
Şırnak'ta karayoluna teröristlerce döşenen uzaktan kumandalı mayının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçoğlu ile er Hasan Güreşen'in Güçlükonak'ın Akdizgin köyüne yanlarındaki 13 askerle birlikte köy camisinin onarımı ve eksiklerini gidermek için gittileri ortaya çıktı. Askerlerin sivil kıyafetle gittikleri ve köyden dönerken mayın tuzağına düştükleri belirlendi. Şehit er Hasan Güreşen'in babası Nuri Güreşen oğlunun binbaşısının habercisi olduğunu ifade ederek, "Oğlum pek dışarı çıkmazdı. Göreve gitmezdi. Oğlumun ilk görev yeri de Akdizgin köyüydü. Tabur komutanı ile birlikte Akdizgin Köyü Camisi'nin onarımı ve eksiklerini gidermek için gitmişler. Orada asker arkadaşları vardı. 16 kişi gitmişler ancak 8 asker köyde kalmış. Komutanlarıyla birlikte geri dönen 8 kişi mayın tuzağına düşmüş" dedi.

KENDİ İSTEĞİYLE DOĞU'YA GİTMİŞTİ
Şehit olan Yarbay Melih Gülova'nın (44), ölüm haberi Manisa'daki eşini yasa boğdu. Acı haberi alan eşi Asena Gülova fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şehit Yarbay Gülova'nın, bir an önce bitirebilmek için son şark görevi için iki yıllık görev süresi bulunan Şırnak'ın Güçlükonak ilçesini seçtiği öğrenildi. Yarbay Gülova'nın üç hafta önce izinli olarak geldiği Manisa'da arkadaşlarına, "Güneydoğu'da kalleşçe bir savaş sürüyor. Terör örgütü uzaktan kumandalı mayınlarla Mehmetçiği pusuya düşürmeye çalışıyor, çatışmaktan kaçıyor" dediği belirtildi. Söz ettiği gibi "kalleşçe" mayınla şehit edilen Yarbay Gülova, bugün Manisa'da son yolculuğuna uğurlanacak.

SON ŞARK GÖREVİNDE ŞEHİT OLDU
1963 yılında Bursa'da dünyaya gelen Yarbay Melih Gülova, Manisa, Ağrı-Doğubayazıt, Balıkesir-Edremit, Kars ve yeniden Manisa'da görev yaptıktan sonra geçen yıl ağustos ayında rütbe aldıktan sonra kendi isteğiyle Şırnak Güçlükonak'a tayin edildi. Manisa'da görev yaptığı dönemde tanıştığı Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Asena Gülova ile evlenen ve 4 yaşında Naz adlı bir kızı bulunan Yarbay Gülova, yeni görev yerine eşi ve çocuğunu götürmedi. Bir yıldır Güçlükonak'ta görev yapan Gülova, zaman zaman Manisa'ya giderek eşi ve kızıyla hasret gideriyordu. Eşi Asena Gülova, yarbayın şehit haberini ailesinin yazlığının bulunduğu İzmir Foça'da aldı. TV'den olayı öğrenip telefona sarılan Gülova, eşine ulaşamadı. Bu sırada eve gelen askeri heyetten acı haberi alan ve fenalık geçiren Asena Gülova eşiyle bir gün önce konuştuğunu belirterek, "Bir yarbayın şehit düştüğünü televizyondan öğrenince ulaşmaya çalıştım. Bu sırada acı haber geldi" dedi.

BABASININ ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYOR
Güçlükonak'taki bir dereye eşi Asena'nın adını verdiği öğrenilen Yarbay Gülova'nın çok sevdiği 4 yaşındaki kızı Naz'ın ise babasının ölümünden haberi olmadığı bildirildi. Melih Gülova'nın kardeşi Selçuk Gülova'nın da binbaşı olduğu ve Çanakkale'de görev yaptığı belirtildi.

Kaynak: Sabah

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız