1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yardım derneğine öğrenci yardımı!
Yardım derneğine öğrenci yardımı!

Yardım derneğine öğrenci yardımı!

Pazar'daki 2 okulun öğrencileri 0-13 yaş minikler için ev ve işyerlerinden topladıkları yardım malzemelerini dağıtılmak üzere Kızkulesi Derneği'ne verdi!

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar’da bir süre önce faaliyete geçen Kızkulesi Yardımlaşma Derneği çalışma alanını genişletiyor. Yardımseverlerin desteğiyle sağlanan materyalleri, yardıma muhtaç kişilere dağıtma misyonuyla hareket eden kuruluşa bugün Veysel Vardal İlköğretim Okulu İzcileri ve Pazar Kız Meslek Lisesi öğrencileri bir sürpriz yaptı.
 
Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte ilçedeki iş yerleri ile evleri gezerek 0–13 yaş gurubu çocuklar için topladıkları eşyaları, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Pazar Kızkulesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne teslim ettiler.
 
Yardım paketlerini teslim alan Dernek Başkan Vekili Mustafa Kadıoğlu, yapılan yardımın çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek, “Biz Dernek olarak yardımlaşma bilincini oturtarak ihtiyaç sahiplerinin sıkıntılarını giderme maksadıyla faaliyete başladık. Bugün kısa sürede gelmiş olduğumuz nokta sevinçten gözlerimizi yaşartıyor. Derneğimize her kesimden büyük bir ilgi ve alaka gördük. Türk toplumu olarak zaten yardımlaşma bilinci adeta ruhumuzda var. Bu dernek faaliyetlerine başladığımızda bir şeyin açıkça farkına vardık ki ihtiyaç sahibi olduğu halde isteyemeyen birçok vatandaşımız zorluklar içerisinde hayatını devam ettirme mücadelesi veriyormuş. Ve yine bir şeyin farkına vardık ki bir o kadar da yardım etmek için böyle sebep arayan hayırseverlerimiz varmış. Öğrencilerimizin 0–13 yaş arası minikler için kapı kapı dolaşıp eşya toplamalarını başka nasıl izah edebiliriz.” Dedi.
 
Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazif Sağlam ise eşya tesliminde yaptığı konuşmada Veysel Vardal İlköğretim Okulunun da Pazarlı hayırsever aile tarafından yapıldığını belirterek, “Aynı okulun izci öğrencileri de bir ay gibi kısa süre içerisinde yardım toplayarak hayırseverlik örneği göstermiş oldular. Valiliğimiz önderliğinde yapılan bu yardımlaşmayı bütün okullar arasında yaymayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz bu yardımlarla önemli bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilemiştir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum