1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. YAŞ ÇAY FİYATI AÇIKLANDI
YAŞ ÇAY FİYATI AÇIKLANDI

YAŞ ÇAY FİYATI AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaş çay fiyatını açıkladı

A+A-

Yaş çay fiyatı 4 TL olarak açıklandı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam normalleşme adımlarının konuşulduğu Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada bu yıl uygulanacak yaş çay taban fiyatını da açıkladı. 

Erdoğan geçen yıl 3,27 TL ve destekleme ile 3 TL 40 kuruş olan fiyatın bu yıl 3,87 TL ve destekleme ile birlikte 4 TL olarak belirlendiğini açıkladı….

FİYAT 4 TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 4 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında bu yılın çay alım fiyatını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında "Geçen yıl yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,27 lira destekleme ile birlikte 3,4 lira olarak belirlenmişti. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltilmiştir.

Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir. Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltiyoruz. Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilerek üreticilerimizin giderlerine katkı sağlanacak. Açıkladığımız alım fiyatları, diğer kamu kurumları için de referans fiyat olacak, farklı fiyatlandırma yapılmayacak." dedi. 

https://www.facebook.com/PAZAR53COM/videos/762544507783443

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum