1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yaş çaya 95 kuruş istedi
Yaş çaya 95 kuruş istedi

Yaş çaya 95 kuruş istedi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2007 yılı yaş çay fiyatının destekleme primi dahil 0.95 YKr olması gerektiğini söyledi.

A+A-

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, son yıllarda Türk çiftçisinin ürün, gübre ve mazot desteği şeklinde bir takım kazanımları olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.
Rize Ziraat Odası'nı (RZO) ziyaret eden Bayraktar, Oda Başkanı Nevzat Paliç ve oda üyeleriyle görüştü. Ziyarette Türk tarımının durumunu değerlendiren Bayraktar, 3 buçuk milyar Euroluk desteğin Türk çiftçisinin sorunlarını çözmeyeceğini savundu. Türkiye'de fert başına düşen milli gelir seviyesi noktasında en zayıf kesimin çiftçiler olduğunu kaydeden Bayraktar, "Türkiye'de son dönemde çiftçilerin ürün, gübreleme ve mazot destekleri noktasında bir takım kazanımları olduğunu gözardı edemeyiz. Ancak bu kazanımların yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir" dedi.
Üç buçuk milyar Euroluk destekle Türk tarımının sorunlarının çözülemeyeceğini dile getiren Bayraktar, "Rakiplerimizin 50-60 milyar Euro destek verdiği yerde bizim 3 buçuk milyar Euro ile onlarla rekabet etmemiz mümkün değil. Türkiye'nin her yıl bütçesine hem maliyetlerin aşağı düşmesi noktasında hem de yapısal dönüşüm için yaklaşık 10 milyar Euro bir kaynak koyması gerekiyor. Türk tarımında ve tarım politikalarında strateji hatası yapmamak lazım. Çök önemli ürünlerimiz var. Rize'de çayın arkasında durmalıyız. Karadeniz'de fındığı, Malatya'da kayısıyı, Ege'de üzümü, inciri korumamız lazım. Çok stratejik ürün olması münasebetiyle hububat üretimine de önem vermeliyiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız