1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yaş çaya 95 kuruş para istedi!
Yaş çaya 95 kuruş para istedi!

Yaş çaya 95 kuruş para istedi!

Rize Ziraat Odası (RZB) Başkanı Nevzat Paliç, 2007 yılı yaş çay bedelinin kilogram başına 95 kuruş olması gerektiğini savundu.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Düzenlediği basın toplantısında hükümet tarafından belinlenecek 2007 yılı yaş çay fiyatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Paliç, yaş çay bedelinin ne olması gerektiğiyle ilgili 60'a yakın sivil toplum kuruluşundan görüş aldıklarını söyledi. Çay taban fiyatının 30 yıldır geriye doğru gittiğini söyleyen Paliç, "Bugün bakkal ve manavda 1 YTL'ye sebze meyve alamıyorsunuz. Geçmişte 4-5 kilogram aldığımız meyvenin kilogramı bugün 1 YTL'ye alınabiliyor. Çay ise yerinde sayıyor. Geçtiğimiz yıl 85 kuruş fiyat istemiştik ancak 65 kuruş verdiler. Ancak çay gerçek değerini bulmadı" dedi.
Üreticinin 1 ton gübreye 540 YTL fiyat verdiğini dile getiren Paliç, "Üreticimizin ürününün karşılığını alması için 1 kilogram yaş çay yaprağının asgari 95 kuruş olması gerekmektedir. Biz bu rakamı, birçok hesaplamalar yaparak elde ettik. Bu rakamın altında verilecek fiyat üreticinin zarar etmesi demektir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum