1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. YATTARA transferi son anda YATTI!
YATTARA transferi son anda YATTI!

YATTARA transferi son anda YATTI!

Trabzosnpor'da dün Yattara'nın transferiyle ilgli sıcak saatler yaşandı. Transfer görüşmeleri gece 00.20'de çıkmaza girdi!

A+A-

Başkan Sadri Şener apar topar geldiği Trabzon'da Yattara ile görüştü.
Bu futbolcu gitmek istediğini söyledi.
Saat 00.20'de transferin olumsuz seyrettiği bilgisine ulaşıldı.
Yattara bugün idmana çıkacak.
Taraflar bugün yine bir araya gelecek.

Trabzonspor, hiç hesapta olmayan bir gündemle sarsılırken, tam 6'ncı sezon Bordo-Mavili formayı giyerek bir rekora imza atan İbrahima Yattara dönemi de dün az kalsın sona eriyordu.

Başkan Sadri Şener göreve gelmeden önce, “Ben yıldız satmayı sevmem, alırım” demesine karşın Gökdeniz Karadeniz'i Nisan ayında Rusya'nın Rubin Kazan kulübüne 8 milyon 700 bin Euro karşılığı vermişti.

Bu arada İbrahima Yattara ile de sözleşme yenilenmiş, Başkan Şener, “Yıldız Gökdeniz değil, Yattara'dır” açıklamasını yapmıştı.
Fakat Şener Yattara'yı da elde tutma konusunda sıkıntı yaşadı.
Katar'ın El Saad kulübünün Yattara'ya yaptığı 10 milyon Euroluk teklif, dün son olarak 10 milyon 700 bin Euro'ya çıkarılınca ve Yattara'da, “Beni gönderin” diyince taraflar anlaşmaya vardı.

Olağanüstü Hal Yaşandı
Galatasaray'ın transferlerini yürüten menajer Mustafa Turgun'un Katar'ın El Saad kulübü adına Trabzonspor'a astronomik bir teklif getirmesinin ardından, Başkan Sadri Şener ve Asbaşkan Hayrettin Hacisalihoğlu, “Yattara'yı asla satmayacağız” demişti.

Fakat gelişen olaylardan sonra Şener ile yönetim sonunda pes etti.
İlk teklif geldiğinde Başkan Sadri Şener ve yakın kurmayları buna kesin bir dille 'hayır' yanıtı vermesine karşın bu sözün arkasında duramadılar.

Şener önceki akşam Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile görüştükten sonra, apar- topar Trabzon'a geldi. 
Sabah saatlerinde yöneticilerle görüştü. Ardından Yattara tesislere çağrıldı. Kendisiyle kısa bir görüşme yapıldı. Gineli futbolcu, “Gitmek istiyorum” sözünü tekrarladı.

Son Anda Vazgeçildi
Yönetimle toplanan Sadri Şener, “Onu satmayız ve sorun çıkarırsa kadro dışı bırakabiliriz. Ya da satıp kulübe büyük bir ekonomik kaynak sağlarız” şeklinde görüşünü arkadaşlarına aktardı.

Bazı yöneticiler, “Yattara'yı oynatamazsak, gelecek sezon aynı rakama satamayız. Bunun için satılması en iyi karar olur” diyerek Şener'i ikna etmeye çalıştılar.

Şener, kulübün önde gelen birçok isminden de görüş aldı. Kulübün telefonları ise taraftarların, “Yattara'yı satmayın. Kombinelerimizi yakarız” tepkileriyle adeta kilitlendi.
Ama buna rağmen Şener ve ekibi İbrahima Yattara'yı 10 milyon 700 bin Euro'ya satma kararını alarak yürürlüğe koydu.
Fakat menajerin alacağı komisyon konusunda bir türlü anlaşma sağlanamayınca Yattara Trabzonspor'da kaldı.

Komisyon anlaşmazlığı
İbrahima Yattara'nın satış işlemi karşılıklı sözlerle şimdilik bitirilirken, Katar kulübünün teminat mektubunun gelmesi beklenmeye başlanmıştı.

Bu arada menejerin alacağı komisyon konusunda yaşanan anlaşmazlığın transferin gerçekleşmemesinde önemli rol oynadığı belirlendi.

Yattara'nın satışıyla ilgili haber bir türlü resmi internet sitesine konulamadı.

Bunun üzerine yönetim kurulu Yattara'ya saat 11.00'da yapılacak olan idmana katılması talimatını verdi...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız