1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Yaylada asker uğurlama töreni
Yaylada asker uğurlama töreni

Yaylada asker uğurlama töreni

Bin 700 metre rakımlı Erikli Yaylası'nda askere gidecek olan 16 genç için düzenlenen şenliğe yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

A+A-

Trabzon’un Akçaabat İlçesi'nin Erikli Yaylası'nda asker uğurlama şenliği düzenlendi.
İlçenin Dörtyol Beldesi'nin bin 700 metre rakımlı Erikli Yaylası'nda askere gidecek olan 16 genç için düzenlenen şenliğe yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Silah atılmasına izin verilmeyen asker uğurlama şenliğinde horonlar oynanırken, asker adayları gönüllerince eğlendi.

Şenlikte konuşan Dörtyol Belde Belediye Başkanı Cevat Birinci, “Askere evlat göndermek herkese nasip olmaz. Vatanı onlara emanet ediyoruz. Allah burunlarını kanatmasın” derken, şenliğe katılan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise "Bu gelenek Türkiye’de sadece Karadeniz Bölgesi'nde devam ediyor. Bizler askere evlatlarımızı düğün, şenlikle göndeririz. Bizim için, çocuklarımızın geleceği ve ülke için canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Şenlikte toplanan yol harçlıkları askere gidecek olan gençlere dağıtılırken, askere gidecek olan gençler gün boyunca eğlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum