1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yayladan geri dönüş, çileli başladı
Yayladan geri dönüş, çileli başladı

Yayladan geri dönüş, çileli başladı

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya, Çayırdüzü, Güllü ve Behice köylerinin kullandığı Koçdüzü yayla yolu; geri dönüş hazırlığı yapan yaylacılara çile yolu oldu!

A+A-

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya, Çayırdüzü, Güllü ve Behice köylerinin kullandığı Koçdüzü yayla yolu; aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen hasar nedeniyle araç trafiğine kapandı. Yaylacılar evlerine dönemiyor. Köylüler ve yaylacılar yolların bakımsızlığına tepki göstererek yetkilileri göreve davet ettiler.

Grup yayla yolunun bitirilmiş olmasına rağmen aşırı yağışlardan dolayı araç ulaşımına geçit vermemesi, dönüş hazırlığındaki yaylacıları perişan etti. Bazı aileler yayladan köye yaya ulaşmaya çalışıyor. Köylerine dönme hazırlığında olan yaylacılar yollardaki hasardan dolayı perişan olduklarını dile getirerek, "Artık yeter. Yaylamıza, aracımızla gidebilmemizi sağlayacak bir yetkili yok mu? Göç zamanı geldi, havalar soğudu; hayvanlarımızı köylerimize indiremiyoruz. Yapılacak olan bakımın dilekçesini dört köy muhtarı gerekli mercilere vermiş olmasına rağmen neden yolumuz onarılmıyor? Yayla yoluna yapılacak olan küçük bir onarım için bize bu çileyi neden çektiriyorlar? Çamlıhemşin’deki yetkililerden acilen bakımını yaptırıp yolumuzu ulaşıma açmalarını istiyoruz.'' dediler.

31776

31777

31778

31779

31780

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum