1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yaz Kuran kursları cıvıl cıvıl
Yaz Kuran kursları cıvıl cıvıl

Yaz Kuran kursları cıvıl cıvıl

Okulların tatile girmesiyle ilköğretim 5. sınıfı bitiren öğrencilere tüm camilerde düzenlenen kurslarla dini eğitim veriliyor.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar İlçe Müftülüğü tarafından açılan yaz Kur’an kursları büyük ilgi görüyor. Okulların tatil olmasıyla birlikte İlköğretim Okulları’nın 5. sınıflarındı bitirmiş öğrencilere, merkez, köy ve mahalle camilerindeki imam hatipler tarafından dini eğitim veriliyor.
Pazar Müftüsü Kemalettin Aksoy, şartlara uygun olarak başvuru yapmak isteyen öğrencilerin velileriyle birlikte en yakın cami ya da Kur'an Kursu görevlisine başvurmaları gerektiğini belirterek,

“Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de okulların tatil olduğu yaz aylarında camilerimizde Kur'an kursları düzenledik. Kurslarımız 24 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ile dini ilmihal bilgiler okutuluyor.” Diye konuştu.

Yaz kurslarına ilköğretim 5. sınıfı bitirmiş olan öğrencilerin kaydedildiğini belirten Aksoy, “Yaz kursları boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği program dâhilinde Kuranı Kerim, Tecvit, İlmihal ve Peygamberimizin hayatı konularında da dersler verilecek. Çocuklarımızın dini bilgiler konusunda doğru bilgiyi alabilmeleri açısından verilen eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla, kurs öncesi imam hatiplerimize de Rize İlahiyat Fakültesi’nden gelen öğretim görevlimiz tarafından seminer verilmişti.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum