1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Yazıcıoğlu operasyonu: 15 gözaltı
Yazıcıoğlu operasyonu: 15 gözaltı

Yazıcıoğlu operasyonu: 15 gözaltı

Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili 5 ildeki operasyonda aralarında muvazzaf subayların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 5 ilde yapılan aramalardan sonra, aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 15 kişi gözaltına alındı.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat ettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak polisler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde ve İzmir Merkez Komutanlığı'na bağlı bir adreste arama yaptı. 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında muvazzaf subayların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

ASKERİ BİRLİK VE LOJMANLARDA DA ARAMA YAPILDI

Mahkemenin kararı doğrultusunda Malatya, İzmir, İstanbul, Ankara ve Antalya'daki bazı adreslere polis ekipleri tarafından operasyon düzenlenirken, söz konusu adreslerde arama yapıldığı öğrenildi. Polis ekiplerinin arama yaptığı adresler arasında bazı askeri birlik ve lojmanlar ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün de bulunduğu bildirildi. Bu arada arama yapılan adresler arasında Malatya'da 2. Ordu Karargahı ve askeri lojmanları ile İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtindeki Merkez Komutanlığı'nın da yer alıyor. Savcıların gözetiminde yapılan aramalara askeri yetkililer de nezaret ediyor.

TSK'dan istifa eden pilot binbaşının evinde arama

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Savcılığının talebiyle başlatılan operasyon kapsamında, Antalya'da, bir süre önce Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) istifa eden pilot binbaşı M.Ç'nin evinde arama yapıldığı bildirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcılığın talebi ve Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesince bazı adreslerde arama yapılmasına yönelik alınan karar doğrultusunda Antalya'nın Fener Mahallesi'nde pilot binbaşı M.Ç'ye ait evde arama yapıldı. TSK'dan istifa ettiği öğrenilen M.Ç'nin evde bulunmadığı tespit edildi. Eşi tarafından başka bir ilde olduğu belirtilen M.Ç'nin aranmasına söz konusu ilde devam edileceği bildirildi. M.Ç'nin bulunduğu kentle ilgili açıklama yapılmadığı kaydedildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin evde suç unsuruna rastlamadığı ve evraka el koymadığı belirtildi.

YILDIRIM'DAN ARAMA AÇIKLAMASI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının talebi doğrultusunda polisin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde inceleme yaptığını, herhangi bir gözaltı bulunmadığını bildirdi. Yıldırım, Swiss Otel'de düzenlenen Kamu Çağrı Merkezleri Konferansı öncesinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, ''Bu sabah Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde operasyon başlatıldığı'' yönündeki soruya ''Ne operasyonu, hiçbir şey yok'' karşılığını verdi. Yıldırım, ''Konu yargıda olduğu için Malatya Özel Yetkili Savcının talebiyle Sivil Havacılıkta bir inceleme yapıyor polis. Herhangi bir gözaltı falan yok. Arkadaşların bilgisine başvuruldu. Bazı bilgi belgeler hakkında bilgiler alındı'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız