1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yedigöller'e gidenleri acı bir sürpriz bekliyor!
Yedigöller'e gidenleri acı bir sürpriz bekliyor!

Yedigöller'e gidenleri acı bir sürpriz bekliyor!

Kaçkar Dağları üzerinde 3 bin 100 rakımda bulunan Yedigöller’e ulaşmak isteyen yerli ve yabancı turistler kötü bir sürprizle karşılaşıyor.

A+A-

Erzurum’un ispir ilçesi sınırlarında yer alan Kaçkar Dağları üzerinde 3 bin 100 rakımda bulunan Yedigöller’e ulaşmak isteyen yerli ve yabancı turistler kötü bir sürprizle karşılaşıyor.

İspir sınırları için Ovit Dağı arkasında bulunan 3 bin 100 rakımdaki Yedigöller, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor. Sıra dağlar arasında çoğunluğu kar sularından oluşan Yedigöller’e özellikle hafta sonları gelen vatandaşlar, hem piknik yapıyorlar hem de soğuk suyu ile bilinen göllerde yüzüyorlar.

Yaz aylarını yaşadığımız bu günlerde Yedigöller’e gitmek isteyenler kötü bir sürprizle karşı karşıya kalıyor. Yaklaşık bir ay önce yağan kar yüzünden halen yollar kapalı durumda.

Mor Yayla köyünü geçen doğaseverler Yedigöller’e yürüme mesafesi bir saat kala araç ile 10 dakika olan bölümde bulunan kar birikintilerini aşıp araçları ile göle ulaşamıyorlar.

yedigoller1.jpg

Göle az bir mesafe kala geri dönmek zorunda kalan fotoğrafçı, doğa tutkunu turistler yetkililerin ilgisizliğinden şikayet etti.

Rize’de yaşayan bir fotoğraf tutkunu doğasever Mehmet Ali Ak, Yedigöller’e gitmek için Rize’den yola çıktıklarını söyleyerek, “Yaklaşık 100 kilometre yol kat ederek Yedigöller’i görmeye geldik. Ama son iki kilometreye geldik ki önümüze bir kar yığını çıktı. Biz güzel yöremizi tanıtmak için, ciddi zahmetlere katlanmıyoruz. Maalesef altıncı ay gelmesine rağmen bir doğa ve turizm mekânına ulaşmak için karları ve yolları açarak yaylalara ve göllere ulaşmaya çalışıyoruz. Kış ve yaz turizminden bahsediyoruz ama bunları icraata dökemiyoruz” diye konuştu.

Mehmet Ali Ak ve beraberindekiler bir süre yolu ulaşıma açmaya uğraşsalar da başaramayarak geri döndü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum