1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yeni Adalet Bakanı Çayeli'nden!
Yeni Adalet Bakanı Çayeli'nden!

Yeni Adalet Bakanı Çayeli'nden!

Meclis'in seçim kararı almasının ardından anayasa gereği istifa eden Adalet Bakanı Cemil Çiçek'ten boşalan koltuğa Çayeli'nden bir isim atandı.

A+A-

Meclis'in seçim kararı almasının ardından anayasa gereği istifa eden Adalet Bakanı Cemil Çiçek'ten boşalan koltuğa Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga atandı.
20 Ocak 1953 tarihinde Çayeli'nde doğan Kasırga, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1977 yılında mezun olduktan sonra 1978 yılında Rize hakim adayı olarak mesleğe başlayan Kasırga, 1979 yılında Hopa Cumhuriyet Savcılığı, daha sonra sırasıyla Erzurum-Olur Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Trabzon-Çaykara, Sakarya-Karasu Cumhuriyet Savcılığı ve Ordu-Fatsa, Diyarbakır, Kocaeli ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. 3 Ekim 2003 tarihinde Adalet
Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Kasırga, evli ve 2 çocuk babası.
Kasırga'nın ismi, son olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) toplanamaması nedeniyle yaşanan süreçte gündeme gelmişti. Kasırga, Yargıtay ve Danıştay'da boş bulunan üyelikler için seçimlerin yapılacağı HSYK toplantılarına bir süre katılmamıştı. Kasırga hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve Yargıtay Başkanlık Kurulu, bakanlıktan soruşturma izni istemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum