1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yeni Başkan Muammer Atılgan
Yeni Başkan Muammer Atılgan

Yeni Başkan Muammer Atılgan

Rize Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Olağanüstü Kongresi'nde Muammer Atılgan, 20 yıldır başkanlığı yürüten Dursun Sümer'i 15 oy farkla geçti.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği (RESOB) Olağanüstü Kongresinde 104 oy alan Muammer Atılgan birliğin yeni başkanı oldu.
RESOB'un 20 yıldır başkanlığını yürüten Dursun Sümer'in muhalifleri tarafından başlatılan girişimler üzerine yapılan olağanüstü kongre, Rize Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Dursun Sümer ile muhalifleri tarafından desteklenen Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Muammer Atılgan yarıştı.



Gergin başlayan kongrede adayların isteği üzerine Hükümet komiseri basın mensuplarını salona almak istemedi. Basın mensupları ile Hükümet komiseri arasında tartışma yaşanırken, daha sonra adayların karar değiştirmesi üzerine basın mensupları salona alındı. Salona giren bütün delegelerin üzeri polis tarafından kontrol edildi.

Birliğin 195 delegesinden 194'ünün oy kullandığı seçimlerin ardından, oyların sayımı sırasında aydınlatma lambalarından biri kesilince salona seyyar aydınlatıcı getirildi. Oyların sayımı seyyar aydınlatıcıların yardımıyla yapıldı. Kullanılan 194 oydan 104'ünü alan Muammer Atılgan birliğin yeni genel başkanı oldu. Dursun Sümer 89 oy alırken, 1 oy da geçersiz sayıldı. Sayım sonuçlarının açıklanmasının ardından Sümer, Atılgan'ı tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.
Olağanüstü Genel Kurul sonucuna göre Yeni Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu : “Başkan: Muammer Atılgan; Yönetim Kurulu Asil Üyeler : Ahmet Fırat, Ali Karslı, Dinçer Karaoğlu, Yakup Genç, Gürhan Kutuluata ve Yaşar Kara; Yedek Üyeler: Sabri Kalça, Yakup Karan, İsmail Akbulut, Ramazan Kesici, Nurettin Al, Hazma Öksüz ve Nurettin Uzun. Seçimde oluşan Denetleme Kurulu Asil Üyeleri : Refik Kumbasar, Hasan Akarsu ve Mehmet Türüt. Yedek Üyeler: İsmail Hakkı Demirci, Zafer Yılmaz ve H.İbrahim Gültekin. Disiplin Kurulu Asil Üyeleri : Nihat Özer, Nihat Parlak ve Adil Kopuz, Yedek Üyeler: Yunus Yağcıtekin, D.Ali Bekiroğlu ve İsmail Ketancı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum