1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yeni yılı denizin altında karşıladılar
Yeni yılı denizin altında karşıladılar

Yeni yılı denizin altında karşıladılar

Rize Doğa Sporları Kulübü dalgıçları Danış Mete ve Erdinç Turanlı, 2010 yılına Karadeniz'in 53 metre derinliğine dalarak girdi

A+A-

Danış Mete (58) ve Erdinç Turanlı (34), yeni yıla suyun altında girmek için Rize Yelkenli Kulübü önünden tekneyle denize açıldı. Yaklaşık 2,5 kilometre açıkta hazırlıklarını tamamlayan dalgıçlar Karadeniz'e dalış yaptı.

Mete ve Turanlı, 54,2 metreye daldı, ardından da başarılı şekilde yüzeye çıktı. 2010 yılını suyun altında tamamlama dalışında dalgıçlar 5 dakika suyun altında bekledikten sonra dalışı 16 dakikada tamamladı.
26173
Mete, 2010 yılına suyun altında girme dalış denemesini başarılı bir şekilde tamamladıkları için mutlu olduklarını belirterek, ''Son derece zor bir dalış. Gece böyle bir etkinlik yapmak elbette tehlikeli ancak böyle bir etkinlikle su sporlarına dikkati çekmek istedik. Yeni yıl herkes için hayır ve güzellik getirsin. Umarım bu dalışı ilerleyen yıllarda daha da artırırız.'' diye konuştu.
26174
Turanlı ise oğlunun 53 günlük olduğunu kaydederek, ''Hem Rize'nin şehirlerarası plakası hem de oğlumun 53 günlük olması nedeniyle böyle bir dalış gerçekleştirdik. Son derece başarılı bir dalışın ardından 54,2 metrede yeni yıla girdik. Bizim için çok önemli bir deneyim. Yeni yılın herkes için iyi deneyimler getirmesini diliyoruz.'' şeklinde konuştu.
26175

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız