1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yeniden Refah Partisi özel sektöre sert çıktı
Yeniden Refah Partisi özel sektöre sert çıktı

Yeniden Refah Partisi özel sektöre sert çıktı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yarımcısı Cemil Çolak özel sektör çay fabrikalarının çay müstahsilini mağdur ettiğini ve buna acil çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

A+A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı STK ve Halkla İlişkiler Başkanı Cemil Çolak, yaş çay sezonunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, özel sektörün üreticileri ezdiğini ve derhal müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.  

colak.jpg

Çolak, yaptığı açıklamada “Tüm dünya insanlığını ve ekonomisini etkisi altına alan Kovit-19 pandemisinin yaşandığı günlerde, devlet başkanları ve hükümetler vatandaşının bekası için gereken tedbirleri alırken; ülke ve bölge ekonomisinde büyük katkısı olan yaş çayın, rantçıların eline bırakılması, sesimizin duyulmaması, büyük bir otorite boşluğunun göstergesi olmuş bulunmaktadır. Yaş çay üreticisinin pandemisi olan özel sektöre acilen müdahale edilmesi elzem olmuştur. Geçtiğimiz günlerde talihsiz bir açıklama ile yaş çay taban fiyatının 3,27 TL olarak belirlenmesi adeta müstahsilin bekasını ayaklar altına almış; bu da yetmemiş gibi Kamu İktisadi Teşkilatı olan ÇAYKUR, kotaları düşük tutarak müstahsili özel sektör kuru çay üreticilerine rant kapısı olarak sunmuştur. Özel sektör çay üreticileri geçen yıl 2,90 TL’ye almış oldukları yaş çayın kilogramını bu sene 2,45 TL’den alarak müstahsilin kamburu haline gelmişlerdir. 2019 yılı enflasyon oranı %11,84 olan ülkemizde, çay müstahsili, Japonya ülke ekonomisini bile geride bırakarak, %25 deflasyona uğratılıp yaş çayın fiyatı düşürülmüştür. Son günlerde sıklıkla dile getirdiğimiz bir cümleyi tekrarlamak gerekirse “Rahmetli Erbakan hocamı mumla arar olduk” söylemi zamanlı ve yerinde bir söylem olacaktır. Allah aşkına yeter artık! Bu zülme dur deyin, vatandaşın ve çay müstahsilinin yanında olduğunuzu gösterin. Acil yapılması gereken; Yaş çay taban fiyatı kanunu çıkarılarak EPDK benzeri bir kurum tarafından denetim altına alınması, yerinde denetimlerde özel sektör çay üreticilerine müeyyideler uygulanarak müstahsilin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir. Benzer şekilde özel sektör yaş çay üreticilerinin de mağduriyetleri bakanlık tarafından garanti altına alınmalıdır.” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum