1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yılmaz, idam imzasını açıkladı
Yılmaz, idam imzasını açıkladı

Yılmaz, idam imzasını açıkladı

Eski Başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili adayı Mesut Yılmaz, Türkiye'de idam cezasının kaldırılmasını doğru bulduğunu söyledi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan'ı makamında ziyaret eden Yılmaz, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yılmaz, son günlerde gündemde olan terörist Abdullah Öcalan'ın idamı ile ilgili yaşanan polemiğe değindi. Yılmaz, bu tartışmayı çağ dışı bulduğunu belirterek "Bizim koalisyon hükümeti döneminde yaptığımız mutabakat Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararına kadar bu kararın infazını ertelemekti. Bilindiği gibi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararı bu hükümet döneminde verilmiştir. Bu karardan sonra ya infazı uygulamak ya da arada gelişen Anayasa değişikliği gereğince infazı uygulamamak tamamen bu hükümetin inisiyatifindeydi. Bu hükümet taktirini bu yönde kullanmıştır. Bunun Türkiye için doğru bir çözüm olduğunu düşünüyorum" dedi.
Mesut Yılmaz, çekilen tüm acılara rağmen Türkiye'de idam cezasının artık uygulanmaması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Bu nedenle anayasa değişikliğini gerçekleştirdiklerini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Türkiye'de idam cezası yerine uygulanan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası var. Aslında şu an uygulanması gereken ceza budur. Bölücübaşına bu cezanın ne şekilde uygulandığı tartışmaya açıktır. Kanunda öngörülen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile İmralı'da uygulanan şartların durumu tartışılabilir. Ben ölüm cezasının kaldırılmasını doğru buluyorum. Adli istatistikler de ölüm cezasının kaldırılmasından sonra Türkiye'de ölüm cezasına tabi suçlarda bir artış olmadığını gösteriyor. Bu da Türkiye için sevinilecek bir gelişmedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum