1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yılmaz: Çayda büyük belirsizlik var
Yılmaz: Çayda büyük belirsizlik var

Yılmaz: Çayda büyük belirsizlik var

Rize'deki gezi ve incelemelerini sürdüren Mesut Yılmaz, Pazar Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz'ı makamında ziyaret etti.

A+A-

NACİ GÜVEN
Seçim bölgesinde bir takım ziyaretler yapan eski başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, çay kampanyasının açılmak üzere olduğunu ancak çaydaki belirsizliğin devam ettiğini öne sürdü.

Pazar Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz'ı makamında ziyaret eden Mesut Yılmaz burada çayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce'yi ziyaret ederek bu yılki çay politikaları hakkında bilgiler aldığını söyleyen Mesut Yılmaz, “Gördüğüm kadarıyla bu yıl çayda büyük sıkıntılar yaşanacak. Geçen yıl 680 bin ton olan yaş çalım rekoltesinin bu yıl 600 bin olarak hedeflendiğini öğrendim. Özel sektör fabrikalarının da yarıya yakınının bu yıl alım yapmayacaklarını öğrendim. Bu durumda üreticinin çay satma konusunda büyük sıkıntılar yaşayacağını şimdiden tahmin etmek zor değil.” diye konuştu.
 
Yaş çay sezonunun açılmasına sayılı günler kalmasına rağmen henüz bir fiyat açıklamasının dahi yapılmadığına dikkat çeken Yılmaz, “Bizim zamanımızda üretici 1 ay önceden harekete geçer, kamuoyu sesini yükseltmeye başlardı. Şimdi ise bir kabullenme ve sessizlik görüyorum. Özellikle çayın ömrünün tamamlandığı ve organik üretime geçilmesi konularında çalışma başlatılması da ayrı bir belirsizlik durumu söz konusu. Organik çayın yaygınlaştırılması demek rekoltenin düşmesi anlamına geliyor. Ancak organik çaya verilecek destek ve fiyatların da daha fazla olması ve şimdiden açıklanması gerekir. Bu durumun nereye kadar gideceğini hep beraber göreceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum