1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yılmaz Katmer'den savunma
Yılmaz Katmer'den savunma

Yılmaz Katmer'den savunma

AKP Rize İl Başkanı Katmer, 3,5 ay önce kurdukları çay fabrikası vasıtasıyla Rizelileri dolandıran Özilay firması nedeniyle kendisini eleştirenlere sert çıktı.

A+A-

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, ''Büyük çay fabrikalarından birisi hiçbir teminat almadan Özilay Çay'a 2 milyon YTL değerinde çay verebiliyorsa bunun sorumlusu il başkanı değildir'' dedi.
Katmer, düzenlediği basın toplantısında, kendisi ve partisiyle ilgili bazı yazılı ve görsel yayın organlarında çıkan haberler nedeniyle açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu belirtti.
İl merkezine bağlı Sütlüce Köyü'nde yaklaşık 3.5 ay önce Özilay Çay Fabrikası'nı kuran kişileri tanımadığını, isimlerini ve nereli olduklarını bilmediğini ifade eden Katmer, ''Fabrikanın açılışına davet edilmem nedeniyle ilimiz ve partim adına katılmam gerektiğini düşündüm. Fakat oraya gittiğimde fabrikanın görüntüsüne göre abartılarak bir program yapıldığını gördüm. Bunun üzerine Rize Valisi Kasım Esen'i arayarak uygun olmayan bu açılışa gelmemesi konusunda uyarıda bulundum. Bunun üzerine Vali Esen'de açılışa katılmadı'' dedi.
Açılışta gördüğü bazı şeyler nedeniyle endişeleri belirten Katmer, şunları söyledi:
''Fabrikada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dönemin meclis başkanı Bülent Arınç'ın, dönemin dışişleri bakanı Abdullah Gül'ün ve bazı bakan ve milletvekillerinin çelenklerini gördüm. Normal şartlarda açılış törenlerinde gönderilecek çelenkler, partinin il başkanlığı aracılığıyla gönderilir. Firma yetkilisine bu çelenkleri kimin gönderdiğini sorduğuma özel kalem müdürleri arasında yapılan bir görüşme olduğunu ve kendilerinin bilmediğini söylediler. Ben de firma yetkilisine bu konuyu ilgili kişilerle görüşeceğimi, asılsız çıkması halinde basın açıklaması yapacağımı söyledim.''
Katmer, firmanın yaptırdığı tanıtım broşüründe fabrikanın 1,5 milyon dolara satın alındığı ve Rize'nin en büyük fabrikalarından birisi olduğu yönünde bilgilerin yer aldığını kaydederek, ''Daha sonra yaptığım araştırmada çelenklerin sahte olduğunu öğrendim. Vatandaşlar ve esnaf dolandırıldığı için üzüntü içerisindeyiz. Ama il başkanı olarak 'bu adamlar hırsızdır, dolandırıcıdır' diye kendi ön yargılarımla açıklama yapmamın yanlış olacağı kanaatindeydim'' diye konuştu.
''Büyük çay fabrikalarından birisi hiçbir teminat almadan Özilay Çay'a 2 milyon YTL değerinde çay verebiliyorsa bunun sorumlusu il başkanı değildir'' diyen Katmer, ''Bu konuyla ilgili bazı siyasi çevreler 'bunun hesabını AK Parti il başkanının vermesi lazım' şeklinde sözler sarf ediyor. Biz hesabımızı vererek buralara geldik. Bizim veremeyecek hiçbir hesabımız yok'' dedi.
Rize'de özel sektörün birlik ve beraberlik içerisinde olmadığını savunan Katmer, ''Adana'dan batan firma Rize'ye gelerek dolandırıcılık yapıp gidiyor. Vatandaşlarımız, esnafımız ve fabrika yetkilileri, havai fişek gösterisine, kurban keserek yapılan gösterişli açılışların büyüsüne kapılmasın'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum