1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yılmaz'a Başbakan gibi karşılama
Yılmaz'a Başbakan gibi karşılama

Yılmaz'a Başbakan gibi karşılama

Rize'den bağımsız milletvekili adayı olan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Ardeşen ilçesinde başbakan gibi karşılandı.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize'de seçim çalışmalarını başlatan bağımsız milletvekili adayı Mesut Yılmaz, ilk olarak Ardeşen Kaymakamlığı'na giderek Kaymakam Cahit Işık'ı makamında ziyaret etti. Yılmaz'ın kaymakamlığa geleceğini öğrenen binlerce vatandaş bina bahçesine akın ederken, izdiham yaşandı. Yılmaz, ilçe kaymakamıyla görüştükten sonra seçmenleriyle birlikte biraraya geldi. Vatandaşla tek tek görüşmeye çalışan eski başbakan, kucağına verilen bir bebek ağlamaya başlayınca sakinleştirmeye çalıştı.

 Vatandaşların, "Ardeşen seninle gurur duyuyor. Başbakan Mesut" gibi sloganları eşliğinde ilçe turu atan Yılmaz, daha sonra beraberindekilerle Ardeşen Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan eski Başbakan Mesut Yılmaz, Karadeniz Bölgesi'nin bu seçimde olduğu kadar hiçbir seçimde geri bırakılmadığını belirterek, "Artvin'de Adnan Çeltikçioğlu bizim yakın arkadaşımızdır. Daha önce Anavatan Partisi'nden adaydı. Anavatan seçime giremeyince Demokrat Parti onu aday gösterdi. Onun seçilmesini çok arzuluyorum. Parlamentoya girerse beraber bu bölgeye hizmet edeceğiz. Karadenizli hemşerilerim yöreye en iyi hizmet edecek adayı bulup onları desteklemelerini istiyorum. Trabzon'da Eyüp Aşık arkadaşım var. Oda yörenin sorunlarını bilen bir arkadaşımızdır. Ona da destek olurlarsa memnun oluruz" dedi.

Seçimde birçok arkadaşının çeşitli partilerden seçime girdiğini söyleyen Yılmaz, "Karadenizli bu seçimde malesef partilerden ziyade adaylar arasında bir tercih yapma durumunda kalacak. İnanıyorum ki bunu da en akılcı biçimde yapacak. Aday listelerine baktığımda hiçbir seçimde büyük şehirlerde bu kadar Karadenizli adayın geri planda kaldığını hatırlamıyorum. Onun için bu seçim Karadeniz için şanssız bir seçim olacak. Ama inşallah seçimden sonra hemşerilerimizin desteğiyle bunu tersine çevireceğiz. Eskiden olduğu gibi Karadeniz'i Türk siyasetinde ağırlık merkezi haline getireceğiz" diye konuştu. Yılmaz daha sonra AK Parti ilçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yılmaz'ı burada AK Partili gençler karşıladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
22 Yorum