1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yılmaz'a bir tepki de Bakırcı'dan
Yılmaz'a bir tepki de Bakırcı'dan

Yılmaz'a bir tepki de Bakırcı'dan

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Mesut Yılmaz'ın kendisini hedef alan açıklamalarına, düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi.

A+A-

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, eski başbakanlardan, bağımsız milletvekili adayı Mesut Yılmaz'ın ''esnafı tehdit ettiği, başka partilerin bayraklarını asanlara hizmet götürmeyeceğini söylediği ve broşürünü dağıttığı gerekçesiyle bir arkadaşının büfesini yıktırdığı'' iddialarına ilişkin, ''Mesut Yılmaz iddialarını ispat etmesi halinde kendilerinden Rize kamuoyu önünde özür dileyeceğim ve Rize Belediye Başkanlığından bugün itibari ile istifa edeceğim'' dedi. 

 
Bakırcı, makamında düzenlediği basın toplantısında, Rize'den bağımsız milletvekili adayı olan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın dün Esnaf Odalar Birliği'ni ziyareti sırasında, kendisi hakkında ''Şu anda Rize'de seçim öncesinde bir belediye başkanı terörü yaşanmaktadır'' dediğini söyledi.

Mesut Yılmaz'ın Rize ziyaretlerinde, şahsına ve Rize'deki teşkilatına duyduğu saygıdan dolayı gerek otoparkı, gerek belediyenin iş makinelerini hiçbir ücret talep etmeden, tarafsızlık ilkesi doğrultusunda kendilerine tahsis ettiğini belirten Bakırcı, şunları söyledi:  ''Ama dün çok üzülerek gördüm ki yanlış bilgilendirme ve gazete kupürlerinden yola çıkarak, bazı siyasi partilerin afişlerini evlerine ve dükkanlarına asanlara hizmet vermeyeceğimi, onların suyunu keseceğimi, onlara ceza uygulayacağımı, iş yerlerini yıkacağımı söylemiştir. Ayrıca Rize merkez Hamzabey Mahallesi yolu üzerinde Halim Semiz adlı vatandaşın büfesini yıktığımı ve ekmeğiyle oynadığımı beyan etmiştir. 'Rize'de seçim öncesi belediye başkanı terörü yaşanmaktadır' ifadesi ile demokrasi kültüründen yoksun olduğumu, taraflı bir belediyecilik yaptığımı iddia etmiştir. Buna karşın Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu beyan ederek, 'Ya bu tutumu değişecektir, ya da biz bunun gereğini yapacağız' ifadesini kullanmıştır.''

Rize merkez belediye sınırları içerisinde 35 bin konut 8 bin 37 iş yeri olduğunun belirten Bakırcı, ''Sayın Mesut Yılmaz iddialarını ispat etmesi halinde kendilerinden Rize kamuoyu önünde özür dileyeceğim ve Rize Belediye Başkanlığından bugün itibari ile istifa edeceğim'' diye konuştu.

BÜFENİN YIKILMASI OLAYI

Bakırcı, Halim Semiz adlı vatandaşa ait büfe diye adlandırılan yerin yıkılması olayı ile ilgili ise şunları söyledi: ''Yol kenarına yapılan 12 metrekare ebadındaki yapı, ruhsatsız olduğu için daha önce bir kere yıkılmıştı. Şahsın kaçak ve ruhsatsız yapıyı 2 Haziran 2007 tarihinde tekrar inşa ettiği görülmüştür. 5 Haziran 2007 tarihinde Rize Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler, kanunların verdiği yetkiyi kullanarak kaçak yapıyı yıkmıştır. Şahsın, yıkılan barakanın üzerine eski başbakanlardan sayın Mesut Yılmaz'ın resmini asarak, 'Mesut'çu olduğu için iş yerini yıktığımı' bazı basın mensuplarıyla paylaşmıştır.''

Göreve geldiği günden bu yana Rize Belediyesi olarak ruhsatsız ve kaçak yapılara karşı verdiği mücadelenin Rizeliler tarafından çok iyi bilindiğini ifade eden Bakırcı, ''Gücünü yasalardan ve Rize halkından alan bir Belediye Başkanı olarak, Mesut Yılmaz'ın sempatizanı olan bir vatandaş değil, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sempatizanı veya yakını dahi yapmış olsa, kanunların verdiği yetkiyi kullanarak bu kaçak yapıların gereğini yaparım'' dedi.

Siyasi partilerin reklam ve ilan vergisine tabi olmadığını, ancak bağımsız adayların tabi olduğunu belirten Bakırcı, ''Bugünü kadar Mesut Yılmaz hakkında bu işlemi yapmadık. Sayın Mesut Yılmaz'a ait arabalar, afişler, ilan panoları ne kadar varsa hepsini tespit ettiriyorum. Ya gelip bize beyan verecekler, ya da biz ilan ve reklam vergilerimizi geriye dönük cezalı olarak tahsil edeceğiz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum