1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yılmaz'ın hedefi C.Başkanlığı mı?
Yılmaz'ın hedefi C.Başkanlığı mı?

Yılmaz'ın hedefi C.Başkanlığı mı?

Tercüman Gazetesi yazarı Sırrı Yüksel Cebeci, Mesut Yılmaz'ın Cumhurbaşkanlığı için mücadele verdiğini iddia etti. İşte o makale:

A+A-

Türkiye 22 Temmuz'da Erken Seçime gidiyor. İlk kez seçimlerin zamanında yapılacağı hesaplanırken Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle yaşananlar ülkeyi, genel seçimlere kısa zaman kalmasına rağmen, erken seçimin eşiğine getirdi. Şimdi, meclisin seçemediği Cumhurbaşkanını halkın seçmesi gündemde. Bu konuda da bir çok aday durumdan vazife çıkarmış pozisyonda. Mesut Yılmaz'ın da Cumhurbaşkanlığı hesapları içerisinde olduğu iddia ediliyor. İşte konuyla ilgili Tercüman Gazetesi'nden Sırrı Yüksel Cebeci'nin yazdığı yazının bölümü:
CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer’in veto ettiği cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin Anayasa değişikliği paketinin AKP tarafından aynen Çankaya’ya gönderileceği anlaşılıyor.
Sayın Sezer’in ikinci kez veto yetkisi yok. Yasayı onaylayacak ama, Anayasa Mahkemesi’ne başvurabilir, ya da yasayı referanduma götürebilir.
Ancak, cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi süreci başlatıldığına göre, teklifin yasalaşması ne kadar gecikse de, bir kere ok yaydan çıkmıştır ve artık geri dönüş yoktur.
Bunun fakında olanlar, kendilerini şimdiden cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlamaya başladılar.
Kimler mi?
Mesela Mesut Yılmaz...
Sayın Yılmaz, arkasında nasıl bir halk desteği görüyorsa, önce milletvekili seçilerek Meclis’e girmeyi, sonra da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı olmayı planlıyor.
Merkez sağın oyu, Mesut Yılmaz’ı Çankaya’ya çıkarmaya yeter mi?
Bu, hayli zor görünüyor.
Kendine çok güvendiği gözlenen Sayın Yılmaz, Rize’den milletvekili seçilmenin bile çantada keklik olmadığının farkında değil.
Türkiye genelinde ne kadar sevildiği ise, lideri olduğu partinin 2002 seçimlerinde yüzde 5.13 oranında oy alarak barajı geçememesinden belli olmuyor mu?
(Kaynak: Tercüman)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum