1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Yine PKK, yine 2 şehit
Yine PKK, yine 2 şehit

Yine PKK, yine 2 şehit

Türkiye asıl sıkıntılarını bırakmış, iktidar ergini kimin elinde tutacağının kavgası yapılıyor. Ama anaların gözyaşı dinmiyor. Yine acı haber: 2 şehit...

A+A-

Türkiye yine güne acıyla uyandı. Şırnak'ta pusu kuran teröristler 2 Mehmetçiği şehit etti, bir Mehmetçik de yaralı.

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı'nda pusu kuran PKK'lı teröristler 2 askeri şehit etti, 1 asker de yaralandı. Operasyonların devam ettiği bölgeye Sikorsky helikopterleriyle Jandarma Özel Harekat timleri indirildi.

Dün saat 22.00 sıralarında Kato Dağı'nın stratejik noktalarında arazi arama çalışması yapan timlerden birine, çevrede gizlenen PKK'lı teröristler ateş açtı. Açılan ilk ateşle kimlikleri henüz açıklanmayan 2 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

Olayın hemen ardından başlayan çatışma, Beytüşşebap İlçe Jandarma Alay Komutanlığı'ndan komandoların sevk edilmesiyle yaklaşık bir saat sürdü. Ayrıca Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan 2 Sikorsky helikopterle bölgeye Jandarma Özel Harekat timleri indirildi. Ancak teröristler gece karanlığı ve arazinin gizlenmeye uygun olması nedeniyle kaçtı.

Kato Dağı'nda bu sabahtan itibaren kapsamlı operasyon başlatıldı. Geçici köy korucuların da katıldığı operasyonda, teröristlerin barınabileceği yerler didik didik aranıyor.

Bingöl'de teröristlerden silahlı saldırı

BİNGÖL'ün Adaklı İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü ile kamu binlarına bu gece bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristler gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı.

Bingöl'ün Adalı İlçesi'nde bu gece saat 22.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist, uzun namlulu silahlarla başta Emniyet Müdürlüğü olmak üzere bazı kamu binalarına rastgele ateş açtı. Saldırıya güvenlik güçleri, hemen cevap verdi. İlçe yaklaşık 10 dakika silah sesleriyle yankılandı. Saldırının ardından teröristler, gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Ölen ya da yaralanın olmadığı çatışmanın ardından güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum